21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Google Devices and Activity Dashboard. Τώρα βλέπετε με μια ματιά ποιος έχει πρόσβαση στο account σας

    Η Google διαθέτει ένα νέο εργαλείο που σας επιτρέπει να βλέπετε με ευκολία ποιες συσκευές έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας τον τελευταίο μήνα, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα ή να καταργήσετε τυχόν ανεπιθύμητη πρόσβαση. Μέσα από το νέο “Google Devices and Activity Dashboard” μπορείτε να δείτε με μία ματιά τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο account σας (κινητά, tablets ή υπολογιστές), τις ακριβείς ώρες και ημερομηνίες σύνδεσης, αλλά και να προβείτε σε κατάργησή τους, αν αυτό είναι απαραίτητο.

    google-devices-and-activity-dashboard

    Η λίστα εμφανίζει τις συσκευές που έχουν συνδεθεί τις τελευταίες 28 μέρες, ενώ η τρέχουσα σύνδεσή σας έχει δίπλα το χαρακτηρισμό “current device” και βρίσκεται στην κορυφή.

    Μέσα από τη σελίδα, σας δίνεται και η επιλογή “Secure your account”, ώστε, σε περίπτωση που εντοπίσετε “ύποπτη” δραστηριότητα, να αλλάξετε το password σας, να ενημερώσετε τις πληροφορίες ανάκτησης του λογαριασμού σας, να ελέγξετε τα settings του two-step verification (μία επιλογή που ίσως πρέπει να σκεφτείτε να… ενεργοποιήσετε αν θέλετε αυξημένη ασφάλεια) ή να αλλάξετε τα δικαιώματά που έχετε δώσει σε accounts.

    Σας θυμίζουμε ότι ήδη, εδώ και καιρό, υπάρχει η “παραδοσιακή” επιλογή να ελέγξετε ποιος έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας μέσα από το Gmail, όπου στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας πρόσβασης υπάρχει το “Last account activity” και η επιλογή “Details” που σας δείχνει όλα τα sessions σύνδεσης στο account σας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles