18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η βρώμικη δουλειά στη Google, γίνεται από εξωτερικούς συνεργάτες, όχι υπαλλήλους

    Είναι απίστευτο τι ανεβάζουν οι άνθρωποι στο ίντερνετ. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι αηδιαστικά και αποκρουστικά πράγματα, πράγματα που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα θέλαμε να δούμε και δεν θα θέλαμε να υπάρχουν. Ναι, μιλάμε για περιεχόμενο που αφορά παιδική πορνογραφία, κακοποίηση ζώων, ακραία φετίχ ή ακόμα και αποκεφαλισμούς.

    Η Google, φυσικά και έρχεται σε επαφή με τέτοιο περιεχόμενο, το οποίο και πρέπει να ελέγχει όταν κάποιος χρήστης το επισημάνει με αναφορά και να αποφασίζει τι θα κάνει γι αυτό. Την δουλειά της αναθεώρησης τέτοιου περιεχομένου, η Google την αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες. Ανθρώπους, δηλαδή, που εργάζονται για την εταιρία με συμβόλαιο, για ένα χρόνο και όπως λέει σε συνέντευξή του ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν προσλαμβάνονται κανονικά από την εταιρεία μετά από αυτό τον 1 χρόνο, χωρίς να ξέρουν γιατί.

    Η δουλειά του, όπως την περιγράφει, ήταν να βλέπει τις χειρότερες εικόνες και βίντεο στο ίντερνετ που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Υπήρχαν μέρες που έβλεπε περισσότερες από 15000 φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία ή αποκεφαλισμούς. Η ψυχική του κατάσταση είχε διαταραχθεί. Πριν καν το τέλος του συμβολαίου του, πήγε για ψυχανάλυση. Η Google αποφεύγει να προσλάβει τους ανθρώπους αυτούς για να κάνουν αυτή τη δουλειά σε πλήρη απασχόληση και, ως ένα βαθμό το καταλαβαίνουμε. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να περάσει μερικά χρόνια της ζωής του βλέποντας ότι χειρότερο κυκλοφορεί στο παγκόσμιο διαδίκτυο.

    Είναι παράξενο όμως, για μία εταιρεία που δίνει τα πάντα στους υπαλλήλους της, δεν μπαίνει στην διαδικασία να προσφέρει υποστήριξη, ακόμα και στους εξωτερικούς συνεργάτες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Οι περισσότεροι από αυτούς, κάνουν αυτό που κάνουν, με όποιο κόστος, με την προοπτική ότι θα μπορούν να προσληφθούν full-time από την Google. Κι όμως… απ’ ότι φαίνεται, αυτό δεν συμβαίνει.

    Δείτε τη συνέντευξη του πρώην συνεργάτη της Google, εδώ.

    Πηγή: Gizmodo

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles