22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Google Fit: Η απάντηση της Google στο HealthKit!

    H ενημέρωση από το Google I/O 2014 είναι διαρκής και ο αμερικάνικος κολοσσός έχει βαλθεί να μας “βομβαρδίσει” με νέες τεχνολογίες και projects παντός αντικειμένου! Ένα από αυτά είναι και το Google Fit που έρχεται σαν απάντηση στην εμφανή τάση της αγοράς για στροφή στο “fitness tech” και φυσικά το HealthKit της Apple που παρουσιάστηκε αρχές Ιουνίου.

    googlefit

    Η πλατφόρμα (γιατί περί τέτοιας πρόκειται) είναι τμήμα του Android και θα μπορεί να “συνεργαστεί” με πολλές, διαφορετικές συσκευές που ελέγχουν τη λειτουργία του οργανισμού, όπως ένα smartwatch με αισθητήρα παλμών ή αμιγώς ιατρικών συσκευών που μπορούν να στείλουν δεδομένα ασύρματα ή ενσύρματα. Το θετικό είναι πως Adidas και Nike αποτελούν δύο από τις εταιρείες που θα υποστηρίξουν, με τη σειρά τους, την health πλατφόρμα της Google, μαζί με τις Withings, Runkeeper, Polar, Basis, HTC, LG, Asus, Intel, Motorola και όχι μόνο! Έτσι, ήδη γνωρίζουμε πως το Nike Fuel band θα είναι μια από τις συσκευές που θα λειτουργούν άψογα με το Google Fit.

    google-fit

    Καθώς το Google Fit είναι ¨ανοικτό” προς τους developers, αναμένουμε πολλές εφαρμογές του και πολλές 3rd party συσκευές που να συνεργάζονται μαζί του, ενώ οι δυνατότητες μελλοντικά σε συνδυασμό και με την άνοδο των smarthomes, δείχνουν πλείστες.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles