19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το “ιδανικό” περιβάλλον εργασίας των HQ της Google στο Λονδίνο

    Ένα από τα γνωστότερα studios αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων στην Ευρώπη, με την ονομασία Penson, ανέλαβε το σχεδιασμό των νέων HQ της Google στο Λονδίνο, που βρίσκονται στο συγκρότημα Central Saint Giles του Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Οι εγκαταστάσεις της αμερικανικής εταιρείας καταλαμβάνουν 14.864 τετραγωνικά μέτρα, με χώρους που μας κάνουν να τρίβουμε τα μάτια μας, βλέποντας τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει.
    Να σημειώσουμε ότι τα γραφεία αυτά φιλοξενούν το τμήμα πωλήσεων της Google και τα υπόλοιπα μη “engineering” τμήματα της εταιρείας, ενώ έχουν αρκετά διαφοροποιημένο design από τα κεντρικά γραφεία για τους μηχανικούς της που βρίσκονται στη Victoria και έχουν σχεδιαστεί επίσης από την Penson (μπορείτε να διαβάσετε γι’ αυτά σε προηγούμενο άρθρο μας)

    Οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούν ένα εκλεκτικό μείγμα σχεδιαστικών προσεγγίσεων με πολλές βρετανικές επιρροές. Με πολλές αίθουσες για κάθε χρήση, οικολογικές προσεγγίσεις που φαίνονται σε πολλά σημεία τους, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για κάθε εργαζόμενο. Εντυπωσιακοί χώροι αναμονής για τους επισκέπτες, χώροι συνεδριάσεων με ιδιαίτερο χαρακτήρα, γραφεία που κάνουν τους εργαζομένους να αισθάνονται σαν να δουλεύουν… σπίτι τους, καφετέριες και χώροι αναψυχής, καθώς και πολλά σημεία πράσινου και χαλάρωσης συνθέτουν ένα εντυπωσιακό κτίριο με θέες σε πολλά σημεία του στο υπέροχο λονδρέζικο skyline.

    Ο ιδρυτής της Penson αναφέρει σχετικά μ’ αυτά: “Όλα έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ύπαρξη και μόνο. Σκεφτείτε χώρους που σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε και να νιώσετε άνεση, καθώς και άλλους που μπορείτε να διασκεδάσετε, χώρους όπου μπορείτε να φορέσετε ακόμη και τις… παντόφλες σας, με υπέροχα χαλιά, μαξιλάρια, ανάκλινδρα, σημεία όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα τρόφιμα, είδη κηπουρικής και λαχανικά, που δίνουν έμφαση στην υγεία, τη χαλάρωση, την άσκηση, τον καθαρό αέρα… Όλα αυτά θα τα έχετε στα κεντρικά γραφεία της Google”.

    Επειδή όμως οι περιγραφές για τέτοιους χώρους πάντα υστερούν σε σχέση με το φωτογραφικό υλικό, δείτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες από τα εντυπωσιακά HQ της Google.

    Πηγή: Twisted Sifter

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles