21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Google Glass ίσως κοστίζουν μόνο 300 δολάρια

    Να μία φήμη που μας αρέσει πολύ κι ας μην την έχει επιβεβαιώσει η ίδια η Google. Αντίθετα με τα Explorer Edition που έχουν στα χέρια τους (ή καλύτερα, στα μάτια τους) οι Android developers και πλήρωσαν 1500 δολάρια, όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά τα Google Glass, περί το τέλος του 2013, ίσως να λανσαριστούν στην τιμή των 299 δολαρίων!

    sergey-brin-google-glass-0020_610x407

    Η εκτίμηση αυτή έρχεται από το Topology Research Institute της Taiwan και βασίζεται στο κόστος παραγωγής των υλικών που χρησιμοποιούνται. Το πιο «ακριβό» κομμάτι της συσκευής είναι ο προτζέκτορας μέσα στο μικρό κομμάτι γυαλί που βρίσκεται στην συσκευή, που κοστίζει 30-35 δολάρια και κατασκευάζεται από την Himax Display. Σημειώστε ότι η Google έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αγοράσει το 6,3% των μετοχών της συγκεκριμένης εταιρείας.

    Φυσικά, δεν περιμένουμε τα Google Glass να είναι τόσο δημοφιλή όσο ένα μέσο Android smartphone καθώς, αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το πόσο εύκολο είναι να υιοθετήσει κάποιος ένα wearable device, τόσο πρακτικά, για λόγους ασφαλείας ή αυτονομίας, όσο και ηθικά, «δυνητικά μαγνητοσκοπώντας» όλη του την προσωπική και κοινωνική δραστηριότητα.

    Οι προβλέψεις για τον αριθμό των Google Glass που θα διατεθούν αρχικά στην αγορά, στα τέλη του 2013 ή τις αρχές του 2014, λένε πως δεν θα ξεπεράσουν τις 125000. Με 300 δολάρια όμως, δεν το βλέπουμε δύσκολο να τα «δοκιμάσει» ολοένα και περισσότερος κόσμος. Μακάρι να επιβεβαιωθεί.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles