21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Google I/O 2015: Δείτε το απίθανο σύστημα GoPro 360!

    Όπως σας προαναφέραμε, στο πλαίσιο του φετινού Google I/O developers conference, η εταιρεία κολοσσός των νέων τεχνολογιών ανακοίνωσε τα μελλοντικά της σχέδια πάνω στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας. Προτεραιότητα της Google είναι η προώθηση του Jump μίας VR creative πλατφόρμας, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους users να δημιουργούν και να μοιράζονται τα δικά τος 3D videos. Για να μπορέσει όμως το εν λόγω software να λειτουργήσει θα απαιτεί και το ανάλογο hardware, για αυτό και η Google σύναψε μία συμφωνία με την GoPro, δημιουργώντας το σύστημα GoPro 360!

    gopro360

    To GoPro 360 πρόκειται ουσιαστικά για μία συστοιχία 16 καμερών GoPro, οι οποίες βρίσκονται σε μία κυκλική διάταξη (φανταστείτε δηλαδή κάτι σαν ένα δαχτυλίδι που απαρτίζεται από κάμερες).

    array-3-1

    Οι κάμερες συγχρονίζονται μεταξύ τους, παράγοντας 3D videos τα οποία στη συνέχεια μπορούν να επεξεργαστούν και να μοιραστούν οι users. Τα videos εικονικής πραγματικότητας που θα δημιουργούν οι users με το GoPro 360 στη συνέχεια θα προβάλλονται από το Cardboard VR ή σε οποιοδήποτε headset εικονικής πραγματικότητας.

    array-7-1

    Όπως έγινε γνωστό, το σύστημα  GoPro 360 μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βρίσκεται στα χέρια ορισμένων επιλεγμένων YouTubers, αν και η Google δεν αποκάλυψε τίποτα για το πότε θα διατεθεί στην αγορά και το πόσο θα κοστίζει (από ότι μπορούμε να καταλάβουμε δεν θα το λες και φτηνό). Για να πάρετε μία γεύση από τις δυνατότητες του δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles