20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κλείνει το κολοσσιαίο deal ανάμεσα στην Google και στο Twitch (φήμες);

    Το Μάιο που μας πέρασε, σε όλα τα τεχνολογικά sites είχε σκάσει η είδηση ότι η Google βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά του Twitch, της πιο δημοφιλούς video streaming υπηρεσίας/εφαρμογής για games. Σύμφωνα με τις φήμες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, η Google θα κατέβαλλε για την εξαγορά του Twitch το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Έκτοτε το θέμα ατόνησε, μέχρι πρόσφατα που ήρθε και πάλι στην επιφάνεια.

    Twitch_1

    Σύμφωνα με πηγές (που βρίσκονται κοντά στην Google) αναφέρεται ότι η εξαγορά έχει πλέον ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις! Εάν όντως οι φήμες ευσταθούν, τότε μιλάμε ότι η Google θα έχει καταφέρει ένα μοναδικό μονοπώλιο στον τομέα του streaming video, καθώς της ανήκει εδώ και χρόνια και το YouTube. Το Twitch βάσει στατιστικών είναι η νούμερο 1 υπηρεσία στον τομέα του gaming streaming, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Microsoft την πρώτη μέρα που η εφαρμογή Twitch κυκλοφόρησε στο Xbox One, οι gamers πραγματοποίησαν streaming χρονικής διάρκειας 2.7 εκατομμυρίων λεπτών. Το Twitch αποτελεί ένα δημιούργημα των Justin Kan και Emmett Shear και ενδεικτικό της επιτυχίας του είναι ότι κιόλας μέσα στον πρώτο μήνα της λειτουργίας του είχε 3.2 εκατομμύρια active users, με τον εν λόγω αριθμό σήμερα να φτάνει στους 50 εκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τους 50 εκατομμύρια users, 1.1 εκατομμύρια μέλη μεταδίδουν videos κάθε μήνα. Για να καταλάβετε το μέγεθος του Twitch, υπολογίζεται ότι για το μήνα Μάρτιο το 1.35% της παγκόσμιας κίνησης του Internet προήλθε από τη δημοφιλή υπηρεσία!

    twitch_tv_2

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις δύο εταιρείες. Ωστόσο, η Google έχει τη δυναμική να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αγορά θέλει, οπότε δεν μπορεί να μας δημιουργεί εντύπωση μία τέτοια κίνηση. Το θέμα είναι ότι εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί το deal κατά πόσο το Twitch θα διατηρήσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του και εάν θα εξακολουθήσει να αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό για video gaming streaming.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles