16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Kill Switch χαρακτηριστικό θα αποκτήσουν Android και Windows Phone συσκευές για την αποτροπή των κλοπών

    Η Google και η Microsoft ετοιμάζονται να προσθέσουν ένα “kill switch” χαρακτηριστικό σε Android και Windows Phone αντίστοιχα, καθιστώντας πρακτικά μία συσκευή άχρηστη σε περίπτωση κλοπής.

    android-phone-moto-g

    Πρόκειται για ένα αίτημα των αρχών σε όλο τον κόσμο, εδώ και πολύ καιρό, προς τις εταιρείες τεχνολογίας, καθώς πιστεύεται ότι μία τέτοια κίνηση θα περιορίσει σημαντικά τις κλοπές κινητών τηλεφώνων. Ήδη, Apple και Samsung προσφέρουν σχετικά χαρακτηριστικά σε κάποιες από τις συσκευές τους, με την κίνηση των Google και Microsoft να θεωρείται ότι θα καθιερώσει το χαρακτηριστικό “kill-switch” γενικότερα, ανάμεσα στις συσκευές των σημαντικότερων κατασκευαστών.

    Το πρόβλημα της κλοπής κινητών τηλεφώνων είναι αρκετά μεγάλο σε ολόκληρο τον κόσμο, με στατιστικές που προβληματίζουν. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, 3.1 εκατ. mobile devices υπολογίζεται ότι εκλάπησαν στις ΗΠΑ μέσα στο 2013, αριθμός διπλάσιος από αυτόν του 2012. Ένας στους τρεις Ευρωπαίους αντιμετώπισαν κλοπή ή απώλεια φορητής συσκευής του το 2013, ενώ στη Νότια Κορέα οι κλοπές πενταπλασιάστηκαν από το 2009 έως το 2012.

    Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το “kill-switch” χαρακτηριστικό;

    Όπως σημειώνεται, ένα “hard” kill switch θα μπορούσε να καταστήσει μία συσκευή που έχει κλαπεί άχρηστη για πάντα, ενώ ένα “soft” kill switch θα μπορούσε απλά να κάνει μία συσκευή άχρηστη για κάποιον “μη εξουσιοδοτημένο” χρήστη. Και στις δύο περιπτώσεις, ο έλεγχος της συσκευής θα μπορούσε να γίνει remotely από το χρήστη της, ακόμη κι αν έχει χάσει (ή του έχει κλαπεί) το τηλέφωνό του, χωρίς, ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για το ποια ακριβώς “τεχνολογία” kill-switch θα χρησιμοποιηθεί από Microsoft και Google.

    Η αποτελεσματικότητα, πάντως, του kill-switch φαίνεται πως δεν αμφισβητείται σχεδόν από κανέναν. Με βάση πρόσφατα στοιχεία, οι αρχές θεωρούν ότι το Activation Lock που έχει προσθέσει η Apple στο iOS 7 από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει οδηγήσει σε μείωση των κλοπών συσκευών της αμερικανικής εταιρείας, με τη Γενική Εισαγγελία της Νέας Υόρκης να μεταφέρει σχετικά ότι, τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, οι κλοπές συσκευών Apple έχουν πέσει κατά 17%, τη στιγμή που αυτές άλλων συσκευών αυξήθηκαν. Όπως μεταφέρει, μάλιστα, σχετικό report της υπηρεσίας, “ένα ενεργοποιημένο kill-switch μπορεί να μετατρέψει μία συσκευή υψηλής αξίας και μεταπώλησης σε ένα κομμάτι πλαστικό και γυαλί, μειώνοντας δραστικά την αξία της” και, απ’ ό,τι φαίνεται, οι κινήσεις των Google και Microsoft προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles