24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Google ετοιμάζει fix σχετικό με πρόβλημα του Nexus 5 που κάνει την μπαταρία του να αδειάζει γρήγορα

    Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Nexus 5 φαίνεται ότι επηρεάζεται αρνητικά από ένα bug της συσκευής, το οποίο σχετίζεται με την κάμερά του. Η Google σημειώνει ότι γνωρίζει το ζήτημα και εργάζεται πάνω σε σε μία ενημέρωση που θα διορθώσει το πρόβλημα.

    Όπως φαίνεται, το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετίζεται με ένα software process που τρέχει στο Android 4.4.2 και επιτρέπει σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση απευθείας στην κάμερα του Nexus 5. Έτσι, όταν ένας χρήστης ανοίγει μία εφαρμογή, όπως το Snapchat ή το Skype, ένα process με το όνομα “mm-qcamera-daemon” τρέχει και συνεχίζει να παραμένει ανοικτό ακόμη κι αν κλείσετε το σχετικό app. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο επεξεργαστής της συσκευής να συνεχίσει να δουλεύει, στραγγίζοντας πρακτικά την μπαταρία, ενώ, όπως έχει παρατηρηθεί, η όλη διαδικασία κάνει το Nexus 5 και να ζεσταίνεται περισσότερο.

    Nexus 5

    Με το process αυτό να τρέχει, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ένας χρήστης του Nexus 5 σε σχετικό forum της Google, η συσκευή χάνει 1% από τη ζωή της μπαταρίας της κάθε δύο λεπτά, όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

    Μέσω του ίδιου forum, ένας project manager της Google τοποθετήθηκε πάνω στο ζήτημα, σημειώνοντας ότι το fix θα έρθει στο επόμενο maintenance update του Nexus 5 – το οποίο, πάντως, δε διευκρίνισε πότε θα έρθει χρονικά. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ίσως ένα πρόσφατο update στο Skype να ευθύνεται εν μέρει για την παρατήρηση περισσότερων σχετικών προβλημάτων το τελευταίο διάστημα, χωρίς να θεωρεί παρ’ όλα αυτά τη γνωστή εφαρμογή ως υπεύθυνη για το bug. Ως λύση ο ίδιος προτείνει την επανεκκίνηση της συσκευής ή την απεγκατάσταση του… Skype, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι “ίσως για κάποιους χρήστες είναι μία απαραίτητη εφαρμογή”.

    Να σημειώσουμε ότι, όπως διαβάζουμε στο IBT, το πρόβλημα δεν αφορά απαραίτητα μόνο το Nexus 5, αλλά όλες τις συσκευές με Android 4.4 KitKat οι οποίες χρησιμοποιούν chip της Qualcomm (π.χ. Samsung Galaxy Note 3), οπότε, αν έχετε στην κατοχή σας ένα μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά, έχετε το νου σας…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles