13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Google Now: αναζήτηση στο smartphone βασισμένη στην ώρα και την τοποθεσία

    To Google Now ανήκει στα νέα χαρακτηριστικά του Jelly Bean ή αλλιώς Android 4.1. Είναι ένα περιβάλλον αναζήτησης που βασίζεται σε «καρτέλες» που βλέπετε στην οθόνη της συσκευής σας, το οποίο παίρνει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε και την ώρα και σας δίνει χρήσιμες πληροφορίες.

    Όπως ειπώθηκε, είναι σαν το smartphone σας ή η συσκευή σας να σκέφτεται μόνη της για εσάς, χωρίς να της ζητήσετε εσείς κάτι. Το Google Now λειτουργεί χρησιμοποιώντας το ιστορικό των αναζητήσεών σας, το ημερολόγιο και την τοποθεσία σας ώστε να κάνει κάθε αναζήτηση απολύτως σχετική με την δραστηριότητα που εσείς επιθυμείτε.

    Αν παραδείγματος χάρην, έχετε στο ημερολόγιό σας ένα ραντεβού, το Google Now θα σας ειδοποιήσει στην συσκευή σας ότι για να φτάσετε εκεί, από το μέρος που βρίσκεστε, θα χρειαστείτε τόσα λεπτά και θα πρέπει να ξεκινήσετε μία συγκεκριμένη ώρα. Θα ξέρει από τις αναζητήσεις σας αν συνήθως παίρνετε το λεωφορείο ή περπατάτε, οπότε θα σας ενημερώσει πόση ώρα χρειάζεστε. Ενώ αν έχετε μία πτήση, θα αναζητήσει μόνο του σχετική καθυστέρηση και θα σας ενημερώσει σε σχετική καρτέλα.

    Φαίνεται μία εκπληκτική υπηρεσία και σίγουρα φέρνει σε άλλο επίπεδο την χρήση των Android συσκευών μας, ενώ ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο το νέο τρόπο που δίνει πια αποτελέσματα η Google, το Knowledge Graph, ή Ελληνιστί, την σημασιολογική αναζήτηση.

    Φώτο: Verge


    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles