16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τι “παίζει” στο Google+;

    Το Google+, όπως είναι γνωστό, «άνοιξε» τις πόρτες του το 2011 και προσπαθεί έκτοτε να αγγίξει την επιτυχία του Facebook, αυξάνοντας τους χρήστες του και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του. Τα νούμερα μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά, με πάνω από 500 εκατομμύρια εγγεγραμένους χρήστες, όμως κάτω από το 50% αυτών είναι πραγματικά «ενεργοί» χρήστες και ακόμη χειρότερα, περνούν πολύ λίγο χρόνο στο κοινωνικό δίκτυο της Google, σε σύγκριση με το Facebook ή το Twitter.

    googleplus2

    Το findpeopleonplus.com μας δίνει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για το Google+, ώστε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό και τι θα πρέπει να περιμένουμε να βρούμε, αν αποφασίσουμε να εισέλθουμε στην κοινότητά του. Διαθέτει στοιχεία από 45+ εκατομμύρια χρήστες, αριθμός αρκετά μεγάλος για να μας δώσει ασφαλή συμπεράσματα. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, πως στο G+ θα βρούμε μόλις 2.000 πυροσβέστες και 613 αστυνομικούς στο επάγγελμα, ενώ από την άλλη μεριά, 29.000 άτομα είναι software developers και 39.000 είναι φωτογράφοι. Επίσης, 33.000 άτομα δουλεύουν για την ίδια τη Google!

    Όσο για την οικογενειακή τους κατάσταση, η πλειοψηφία των μελών του κοινωνικού δικτύου δηλώνουν “singles” (731.000), ακολουθούμενοι από τους παντρεμένους (476.000), όσους είναι σε σχέση (335.000) και με τους «αρραβωνιασμένους» στην 4η θέση, με πολύ μικρότερα νούμερα. Φυσικά, όλα τα παραπάνω αφορούν τους χρήστες που έχουν δηλώσει την οικογενειακή τους κατάσταση, όμως αναλογούν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου. Οι περισσότεροι δεν δηλώνουν τίποτα.

    googleplus3Το ισχυρό φύλο μονοπωλεί το Google+, ,με σχεδόν 30.000.000 άντρες, ενώ οι γυναίκες αγγίζουν τα 14.000.000. Εντύπωση προκαλούν οι 445.000 εκπρόσωποι του «άλλου» φύλου, οι οποίοι φυσικά μπορεί και να μην είναι καν άνθρωποι (συχνά βλέπουμε προφιλ κατοικιδίων ζώων για παράδειγμα).

    Οι περισσότεροι χρήστες του Google+ είναι νέοι, ηλικίας 18-24 ετών, ενώ όσο ανεβαίνουν τα χρόνια, βλέπουμε τα νούμερα να μειώνονται ραγδαία: Μόνο 318.000 δηλωμένοι χρήστες είναι μεταξύ 45-54 ετών. Να σημειώσουμε πως ο κανονισμός του social network επιτρέπει εγγραφές σε άτομα από 13 ετών και πάνω.

    Και από που «έρχονται» όλοι αυτοί οι “plussers” (χαϊδευτικό των χρηστών του G+); Κυρίως από τις ΗΠΑ, φυσικά, με 3,6 εκατομμύρια άτομα, όμως δεύτερη έρχεται η…Ινδία με 1,55 εκατομμύρια χρήστες! Το Ηνωμένο Βασίλειο εκπροσωπεί την Ευρώπη στην 3η θέση με 443.000 χρήστες και έπειτα ακολουθούν Καναδάς, Γερμανία και Ινδονησία. Η Ελλάδα έχει 34.000 χρήστες στο Google+, οι 16.000 από τους οποίους μένουν στην Αθήνα.

     

    googleplus1

     

    Και επειδή το Google+ υποστηρίζει και “followers”, η Britney Spears βρίσκεται στο «θρόνο» με 1,3 εκατομμύρια χρήστες να την «ακολουθούν». Ενώ τη δεύτερη θέση με 1,1 ακόλουθους μοιράζονται ο συνιδρυτής της Google, Larry Page, μαζί με τον…Snoop Dogg. Ο Mark Zuckerberg στο Facebook έχει 619.000 followers, ενώ η φωτογράφος Ελένη Σωτηριάδου είναι ο Έλληνας χρήστης με τους περισσότερους followers (46.000).

    Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα και γίνετε μέλος του Google+, μπορείτε να ρίξετε αναλυτικά μια ματιά σε όλα τα στατιστικά του findpeopleonplus.com.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles