16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το νέο project του Google X θα εντοπίζει ασθένειες με μαγνητικά νανοσωματίδια στο ανθρώπινο σώμα

    Λεπτομέρειες για τη νέα προσπάθεια της Google να εισχωρήσει στο χώρο της υγείας και της πρόληψης ασθενειών έδωσε το Google X division της εταιρείας και ο επικεφαλής του, Andrew Conrad, παρουσιάζοντας ένα project που χρησιμοποιεί μικροσκοπικά μαγνητικά νανοσωματίδια, τα οποία, εισχωρώντας στο ανθρώπινο σώμα, μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα υγείας.

    google-x-project

    Τα νανοσωματίδια αυτά, με μέγεθος ένα χιλιοστό του πλάτους των ερυθροκυττάρων, μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα, όπως π.χ. καρκινικά κύτταρα, στο ανθρώπινο σώμα και να τα εμφανίσουν σε συνεργασία με ένα μαγνητικό βραχιόλι που θα φοράει ο χρήστης.

    Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και θεωρείται ότι χρειάζεται τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμη για να ολοκληρωθεί. Η Google πειραματίζεται πάνω στο πόσα νανοσωματίδια είναι απαραίτητα για τον προσδιορισμό δεικτών που σχετίζονται με διάφορες νόσους, καθώς και με τις επικαλύψεις των νανοσωματιδίων αυτών, με τη βασική ιδέα της εταιρείας να περιλαμβάνει την ενσωμάτωσή τους σε ένα χάπι που θα λαμβάνει ο χρήστης.

    Περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της Google διαβάζουμε ότι εργάζονται πάνω στο project, το οποίο βέβαια, για να μπορέσει να φτάσει στην αγορά, θα πρέπει να περάσει από πολλές και λεπτομερείς εγκρίσεις, ειδικότερα στο κομμάτι του που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια τα οποία εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google εργάζεται πάνω σε κάτι που αφορά την υγεία και την πρόληψη των ασθενειών, αν θυμηθούμε την εταιρεία Calico που έχει δημιουργήσει, καθώς και προηγούμενες πληροφορίες που είχαμε για το “Baseline Study”  project που αναπτύσσεται επίσης από το εργαστήριο Google X.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles