19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Grace Hopper. Η Google τιμά μία από τις ξεχωριστές γυναίκες της επιστήμης των υπολογιστών

    Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο σε μία γυναίκα που έγραψε τη δική της “ιστορία” στην επιστήμη της πληροφορικής και των υπολογιστών, τιμώντας τα 107 χρόνια από τη γέννησή της. Πρόκειται για την Grace Hopper, μία από τους δημιουργούς της γλώσσας προγραμματισμού COBOL, που γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1906 στη Νέα Υόρκη.

    Grace-Hopper

    Η Grace Hopper υπήρξε από τις πρώτες γυναίκες που συμμετείχαν στην “επανάσταση” των υπολογιστών στα πρώτα χρόνια της εμφάνισής τους, ενώ στη ζωή της έχει υπάρξει καθηγήτρια μαθηματικών αλλά και αξιωματικός του Αμερικανού Ναυτικού.

    Όπως φημολογείται, από εκείνη προέρχεται η ονομασία “bug” που χρησιμοποιούμε όταν κάποιος υπολογιστής παρουσιάζει ένα σφάλμα, από την εποχή που είχε εντοπίσει ένα έντομο (στα αγγλικά bug) που προκάλεσε βραχυκύκλωμα σε έναν από τους 17.000 ηλεκτρονόμους του υπολογιστή Mark I στον οποίο εργαζόταν το 1944.

    Η Grace Hopper πέθανε το 1992 σε ηλικία 86 ετών.

    Grace Hopper-Google-Doodle

    Το Doodle της Google (το βρήκαμε στο Google.co.uk εδώ) παρουσιάζει ένα animation της Hopper να κάθεται σε έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας την COBOL για να τυπώσει τη σημερινή της ηλικία, ενώ στο τέλος του animation ένα έντομο πετάει έξω από τον υπολογιστή. Μία ακόμη όμορφη δουλειά από τη Google σε ένα από τα πιο “έξυπνα” χαρακτηριστικά της αρχικής της σελίδας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles