21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    GSmart Akta A4 hands-on review: Οκταπύρηνο σε τιμή…κόστους!

    Το Digital Life κάλυψε όλη τη νέα γκάμα smartphones της GSmart αυτές τις τελευταίες εβδομάδες και έτσι πλέον τα ξέρετε όλα! Όλα εκτός από ένα…το Akta A4, το οκταπύρηνο μοντέλο της εταρείας που στοχεύει τους πιό απαιτητικούς χρήστες, αλλά ταυτόχρονα με πολύ ανταγωνιστική τιμή. Ας το δούμε αναλυτικά…

    akta a4 (1)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 147x73x9,6 mm
    • Βάρος: 158 γρ.
    • Οθόνη: 5” IPS (540×960 pixels)
    • Επεξεργαστής: Mediatek MT6592 (8-core 1,3 GHz)
    • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-Hotspot, Bluetooth v4.0, microUSB v2.0-Host, GPS (με A-GPS), FM radio
    • Λειτουργικό: Android 4.4.2
    • Κάμερα: 13 MPixel, λήψη 1080p video στα 30 FPS, HDR, εμπρόσθια 5 MPixel
    • Μπαταρία: 1.800mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Αφαιρούμενο πίσω καπάκι
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Ακουστικά, καλώδιο USB, φορτιστής

     

    akta a4 (2)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Το Akta A4 έχει τυπική, «οβάλ» κατασκευή με ένα πίσω αφαιρούμενο καπάκι από πλαστικό, το οποίο έχει μια ιδιαίτερη υφή όμως. Σαγρέ με κάπως μαλακή αίσθηση, χωρίς να προσφέρει και το τέλειο grip ωστόσο. Η κάμερα εξέχει ελαφρώς αλλά το κρύσταλλό της είναι σε εσοχή και προστετεύεται, ενώ η κατασκευή συνολικά κρίνεται ικανοποιητική.

    akta a4 (3) akta a4 (4)

    Τα πλήκτρα είναι στις πλευρές, με αυτά της έντασης στα αριστερά και το power/lock στα δεξιά, ενώ το βάρος του Akta A4 είναι μάλλον μεγάλο για την κατηγορία του και το πάχος σε λογικά επίπεδα. Κρίμα, πάντως, που δεν έχει φωτιζόμενα πλήκτρα αφής κάτω από την οθόνη.

    Λειτουργικότητα και hardware

    Αυτά που ψάχνει ένας χρήστης από μια συσκευή στα €150 είναι μια αξιοπρεπής οθόνη και επιδόσεις που να καλύπτουν τις βασικές του ανάγκες, χωρίς να μετατρέπεται σε βάθος χρόνου το smartphone τους σε μια πολύ αργή και…laggy συσκευή. Η οθόνη του Akta A4 έχει τη δημοφιλέστερη διαγώνιο αυτή τη στιγμή, των 5 ιντσών, με την ανάλυση να είναι η ελάχιστη δυνατή. Το θετικό είναι πως πρόκειται για IPS panel και έτσι μας κάλυψε από πλευράς απεικόνισης/φωτεινότητας/χρωμάτων, για τα δεδομένα της κατηγορίας του πάντα.

    akta a4 menu

    Το “highlight” του Akta A4 είναι σαφώς το οκταπύρηνο chipset του (Mediatek MT6592), που συνοδεύεται από 1GB RAM. Δε βάζει «φωτιά» με τις επιδόσεις του αλλά για μια συσκευή στην τιμή που διατίθεται, είναι σαφώς υπερ-αρκετό. Σε συνδυασμό με το -σχεδόν- stock Android KitKat η συσκευή είναι ταχύτατη και θα ανταποκριθεί σις απαιτήσεις του χρήστη. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε τα βασικά (+hotspot μέσω Wi-Fi) και FM ραδιόφωνο, δυστυχώς όχι υποστήριξη 4G. Τέλος, έχει γίνει «μόδα» ακόμα και σε low-end συσκευές να έρχονται με προεγκατεστημένες βοηθητικές εφαρμογές όπως το Clean Master, που θα προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στο χρήστη.

    akta a4 antutu

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Η κύρια κάμερα του Akta A4 έχει αισθητήρα 13 MPixel και μπορεί να κάνει λήψη 1080p video. Όπως θα περιμένατε, προσφέρει αποδεκτές λήψεις εικόνων και video (και με αρωγό το HDR), αν και δε πρέπει να περιμένετε θαύματα. Όσο για την εμπρόσθια των 5 MPixel, θα σας καλύψει απόλυτα.

    akta a4 camera (2) akta a4 camera (3) akta a4 camera (4) akta a4 camera (5) akta a4 camera (6)

    Από πλευράς ήχου, θα θέλαμε ίσως λίγο πιό ισχυρό το ηχείο στο πίσω μέρος της συσκευής, καθώς σε πολύ θορυβώδη περιβάλλοντα μπορεί να «χάσεις» κάποια ειδοποίηση. Δεν είναι λίγες οι συσκευές στην κατηγορία που έχουν την ίδια αδυναμία, αλλά βλέπουμε ότι σταδιακά αυτή εξαλείφεται. Πάντως αποδίδει καθαρά και ικανοποιητικά.

    Κλείνουμε με την αυτονομία που οφείλεται στη μπαταρία των 1.800mAh, σαφώς μικρότερη απ’ότι έχουμε συνηθίσει και θα περιμέναμε. Ευτυχώς το Akta A4 δείχνει να μην έχει μεγάλη κατανάλωση και άντεξε περίπου 4-5 ώρες αναπαραγωγής ταινιών μέσω YouTube (Wi-Fi), ενώ με λίγη προσπάθεια θα βγάλει και τη μέρα σας, αν δεν έχετε τρομερές απαιτήσεις.

    akta a4 (5)

    Το GSmart Akta A4 διατίθεται και στην ελληνική αγορά μέσω της Crypto και μέσω του δικτύου λιανικής με τιμή €169. Είναι στο “sweet spot” για πολλούς υποψήφιους αγοραστές και αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή ανάμεσα στον ανταγωνισμό του, με ελάχιστα αδύναμα σημεία. Σίγουρα μια από τις συσκευές που πρέπει να έχετε υπ’όψιν πριν την αγορά σας.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles