21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    GSmart Arty A3 hands-on review: Low-budget 5άρι

    Η δυναμική είσοδος των συσκευών GSmart της Gigabyte στην ελληνική (και ξένη) αγορά μέσω της Crypto συνεχίζεται και το επόμενο μοντέλο που θα δούμε είναι το Arty A3, ένα οικονομικό «5άρι» για τους χρήστες με λίγες -σχετικά- απαιτήσεις…για πάμε!

    gsmart arty a3 (6)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 145 x 73,2 x 9,4 mm
    • Βάρος: 165 γρ.
    • Οθόνη: 5” IPS (480 x 854 pixels)
    • Επεξεργαστής: Mediatek MT6582 (4-core 1,3 GHz Cortex-A7)
    • Μνήμη: 1GB RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0, microUSB v2.0, GPS (με A-GPS), FM radio
    • Λειτουργικό: Android 4.4.2
    • Κάμερα: 8 MPixel, λήψη 1080p video στα 30 FPS, εμπρόσθια 2 MPixel
    • Μπαταρία: 2.000mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Αφαιρούμενο και ανταλλάξιμο πίσω καπάκι
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, φορτιστής (1Α), ακουστικά, λευκό πίσω καπάκι

    gsmart arty a3 (3)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Εξωτερικά το Arty A3 είναι μάλλον...ιδιαίτερο! Στο εμπρός μέρος θυμίζει λίγο…HTC One, με την πλαστική «brushed» λωρίδα πάνω από την οθόνη, αν και δεν υπάρχει συμμετρία, έτσι κάτω θα βρείτε τα πλήκτρα αφής σε μαύρο «φόντο». Και το πίσω (αφαιρούμενο) καπάκι είναι ασυνήθιστο, καθώς έχει μαλακή επιφάνεια που προσφέρει πολύ καλό κράτημα στο χέρι αλλά αφήνει και ωραία αίσθηση.

    Ακόμα και η microUSB θύρα είναι σε πρωτόγνωρο σημείο, στο πάνω μέρος της συσκευής, μαζί με το audio jack, αφήνοντας κενή την κάτω πλευρά, ενώ τα πλήκτρα power/lock και έντασης είναι στη δεξιά πλευρά, πολύ σωστά τοποθετημένα και κρίνονται ικανοποιητικά από πλευράς κατασκευής. Πάντως το βάρος της συσκευής είναι μεγάλο για την κατηγορία της, ενώ το πάχος οριακά ανεκτό. Επίσης μια παρατήρηση αφορά τα πλήκτρα αφής στο κάτω μέρος, τα οποία είναι πολύ καλά φωτιζόμενα, αλλά τείνουν κοντά στην άκρη της συσκευής και μακριά από την οθόνη. Βέβαια περί ορέξεως…

    gsmart arty a3 (5)

    Λειτουργικότητα και hardware

    Η 5άρα οθόνη είναι μια κοινή IPS και μάλιστα με ανάλυση μικρότερη από HD, στα 480×854 pixels. Έχει καλά επίπεδα φωτεινότητας και ικανοποιητική ποιότητα απεικόνισης, αφού μιλάμε για smartphone των €150 ευρώ. Στα αναμενόμενα επίπεδα και το hardware που κρίνεται «βασικό» και προσφέρει μέτριες επιδόσεις, ενώ το Android KitKat με το σχεδόν stock interface «τρέχει» ομαλά και χωρίς πολλά «σπασίματα». Φυσικά το Arty A3 δεν έχει εξωπραγματικές επιδόσεις, αλλά δεν μας παραξενεύει αυτό. Καλύπτει τις βασικές ανάγκες του χρήστη και αυτό είναι το σημαντικό.

    arty a3

    Επιπλέον διαθέτει μερικά extra apps όπως το Kingsoft Office, το Battery Doctor και το Photo Grid αλλά και το γνωστό Clean Master, τα όποια όμως θα θέλαμε να μπορούν να απεγκατασταθούν, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε επίσης τα απολύτως απαραίτητα, με το FM ραδιόφωνο να είναι, ευτυχώς, στη θέση του.

    arty a3 antutu arty a3 2

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Η κάμερα του Arty A3 έχει αισθητήρα 8 MPixel, αλλά στις δοκιμές ανταποκρίθηκε μάλλον σαν τυπική «5άρα». Όπερ σημαίνει, μην έχετε τρομερές απαιτήσεις από αυτήν, είναι αρκετή για βασικής ποιότητας λήψεις εικόνων και video, ενώ το θετικό είναι πως διαθέτει HDR και κάνει λήψη 1080p video, κάτι που δε βρίσκουμε συνήθως σε τέτοιας τιμής συσκευές. Όσο για την εμπρόσθια των 2 MPixel, κυμαίνεται και αυτή σε ικανοποιητικά (για την κατηγορία) επίπεδα.

    gsmart arty a3 (7)

    Από πλευράς ηχητικής απόδοσης, η έξοδος του ήχου βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής και καταλαμβάνει όλο το πλάτος του, αλλά πρακτικά είναι στα δεξιά. Το ηχείο είναι σχετικά ισχυρό και καλής ποιότητας, έτσι θα καλύψει τις ανάγκες σας σε κάθε περίπτωση, ενώ θα ακούτε και τις ειδοποιήσεις σας σε εξωτερικούς χώρους.

    gsmart arty a3 (1)

    Όσο για την αυτονομία, η μπαταρία των 2000mAh δεν είναι τρομερά μεγάλη, αλλά το hardware της συσκευής δεν είναι ενεργοβόρο, οπότε δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το Arty A3 θα βγάλει την ημέρα σας με λογική χρήση, ίσως ακόμη και αν το ζορίσετε λίγο παραπάνω!

    gsmart arty a3 (4)

    Το GSmart Arty A3 είναι μια low-end συσκευή με προσιτή τιμή και κύρια όπλα της την 5άρα οθόνη, την ύπαρξη dual-SIM αλλά και την ποιοτική κατασκευή. Επίσης όσοι το αποκτήσουν θα εκτιμήσουν το πλούσιο περιεχόμενο της συσκευασίας του και σίγουρα αποτελεί μια καλή entry-level πρόταση. Με ορισμένες -απαραίτητες- βελτιώσεις θα μπορέσει να στοχεύσει και ψηλότερα.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    21 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles