19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    GeForce GTX 980 & 970. Έρχονται νέα «θηρία» από την Nvidia!

    Στο πλαίσιο του event Game24, η Nvidia ανακοινώσε τις ολοκαίνουριες κάρτες γραφικών της σειράς GeForce, GTX 980 και 970. H Nvidia με τις δύο πραγματικά πανίσχυρες κάρτες γραφικών, απευθύνεται στους high-end users που επιθυμούν να εξοπλίσουν τα συστήματα τους, με το τελειότερο hardware που κυκλοφορεί, δίνοντας τεράστια ώθηση στις επαγγελματικές εφαρμογές, αλλά και στα απαιτητικά video games.

    NVIDIA_GeForce_GTX_980_3Qtr

    Η GeForce GTX 980 και GTX 0970 αποτελούν τις νέες ναυαρχίδες της Nvidia, οι οποίες βασίζονται στον πυρήνα Maxwell. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική φέρει ένα πρόσθετο ARM CPU που δίνει περισσότερη ανεξαρτησία στην GPU, έτσι ώστε να εκτελεί πιο πολύπλοκες πράξεις και να διαχειρίζεται πιο βαρύ όγκο γραφικών. Όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν, ο πρόεδρος της Nvidia, Jen-Hsun Huang, η νέα αρχιτεκτονική αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένα γραφικά, καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά και πιο απλουστευμένες διαδικασίες για τους προγραμματιστές. Τα tech specs των δύο «θηρίων» της Nvidia προκαλούν πραγματικούς ιλίγγους στους λάτρεις των high-end καρτών γραφικών, με την GTX 980 να διαθέτει ταχύτητα base clock στο 1.1GHz (και boost clock στα 1.2GHz) ενώ το ρολόι της μνήμης της φτάνει τα 7GHz με την GeForce GTX να διαθέτει μνήμη 4GB τεχνολογίας GDDR5 RAM με bandwidth που φτάνει τα 224GB/s. To άλλο μοντέλο της οικογένειας (GTX 970) δεν διαφέρει σημαντικά σε σύγκριση με την GTX 980, καθώς έχει παρόμοια χαρακτηριστικά και μόνο το ρολόι της τρέχει χαμηλότερα στα 1050ΜΗz (με boost clock στα 1178MHz).       

     

    GeForce_GTX_970

    Τα δύο νέα μοντέλα αναμένεται να αντικαταστήσουν τις κάρτες της οικογένειας 780ti και 770 και αυτό που πραγματικά έχει εντυπωσιάσει τους tech enthusiasts είναι ότι έχουν πολύ καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά, καθώς απαιτούν 100watts λιγότερα σε σχέση με τους προκατόχους τους. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα κοστίζει λιγάκι παραπάνω, καθώς η GTX980 θα στοιχίζει περίπου 550 δολάρια, ενώ η τιμή της GTX970 θα ανέρχεται κοντά στα 330 δολάρια. Και τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα από σήμερα, ενώ πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και οι προτάσεις από γνωστούς κατασκευαστές όπως η Asus, η MSI κ.α.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles