22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η άχρηστη επιστημονική πληροφορία της ημέρας: Τα «αέρια» των δεινοσαύρων

    Μην αναρωτιέστε για τις εκλογές. Η ιστορία και η επιστήμη αποδεικνύει πως ο χειρότερος εχθρός ενός είδους (ανθρώπινου ή … δεινοσαυρικού) είναι ο εαυτός του. Αυτό αποδεικνύεται από την έρευνα επιστημόνων για τις.. πορδές των δεινοσαύρων που οδήγησαν στην αλλαγή θερμοκρασίας του πλανήτη.

    Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο John Moore στο Liverpool, ασχολήθηκαν με μία πολύ βρωμερή υπόθεση. Υπολόγισαν την ποσότητα μεθανίου που … απέβαλαν τα σαυρόποδα (γνωστοί ως Βροντόσαυροι) συγκρίνοντας το πεπτικό τους σύστημα με αυτό των αγελάδων.

    Οι Βροντόσαυροι ήταν τεράστια χορτοφάγα ζώα. Οι τεράστιες ποσότητες φαγητού που κατανάλωναν, υπολογίζεται από τους επιστήμονες πως ήταν υπεύθυνη για την απελευθέρωση περίπου 520 εκατομμυρίων τόνων μεθανίου κάθε χρόνο! Υπεύθυνα για την ποσότητα του μεθανίου, δεν ήταν η χλωρίδα που κατανάλωναν, αλλά οι μικροοργανισμοί που βρίσκονταν στο πεπτικό τους σύστημα.

    Ένας εκ των ερευνητών, δηλώνει στο BBC: “Αν και στη φαντασία των ανθρώπων κυριαρχούν οι δεινόσαυροι λόγω του μεγέθους και του μύθου τους, η έκλυση μεθανίου σε τέτοιες ποσότητες, οφείλεται αποκλειστικά στα μικρόβια που ζούσαν στο πεπτικό σύστημα των δεινοσαύρων… Οι αγελάδες σήμερα απελευθερώνουν 50-100 εκατομμύρια τόνους μεθανίου κάθε χρόνο. Υπολογίζουμε πως τα Σαυρόποδα, παρήγαγαν περίπου 520 εκατομμύρια τόνους

    Συγκρίνοντας την παραγωγή μεθανίου από τον… «αερισμό» των δεινοσαύρων με τη σύγχρονη έκλυση μεθανίου σήμερα που φτάνει περίπου τους 500 εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο, οι επιστήμονες εύκολα φτάνουν στο συμπέρασμα πως… οι πορδές των δεινοσαύρων οδήγησαν στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

    Bonus; Ένα από τα πιο αστεία video που έχουμε δει ποτέ στο YouTube

    Πηγές: Gizmodo, BBC, Wikipedia

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles