21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H Blue Origin του Jeff Bezos της Amazon στην πρώτη επιτυχημένη προσγείωση ενός επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου

    Η Blue Origin, εταιρεία του Jeff Bezos της Amazon, κατάφερε τη Δευτέρα μία σημαντική “πρωτιά” στην προσπάθειά της να αναπτύξει έναν επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο, ο οποίος θα βοηθήσει σημαντικά τις προσπάθειες για “διαστημικό τουρισμό”.

    blue-origin

    Το διαστημικό όχημα New Shepard, αποτελούμενο από έναν πύραυλο BE-3 και μία κάψουλα σχεδιασμένη να μεταφέρει το πλήρωμα, απογειώθηκε με επιττυχία φτάνοντας σε υψόμετρο 100 περίπου χιλιομέτρων. Η κάψουλα, στη συνέχεια, διαχωρίστηκε και προσγειώθηκε με τη βοήθεια ενός αλεξίπτωτου, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως ο πύραυλος Be-3 ξεκίνησε επίσης τη δική του κάθοδο επιτυγχάνοντας ελεγχόμενη κάθετη προσγείωση με ταχύτητα 4,4 μίλια/ώρα. Ο Jeff Bezos, μάλιστα, ανακοίνωσε χθες περήφανος με tweet την επιτυχία τους, παραθέτοντας και ένα εντυπωσιακό video.

    Να σημειώσουμε ότι η SpaceX του Elon Musk έχει πραγματοποιήσει σχετικές δοκιμές, επιτυγχάνοντας να φέρει τον δικό της επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο κοντά στην πλωτή πλατφόρμα της στον Ατλαντικό – όχι όμως και να τον προσγειώσει. Ο Musk συνεχάρη τον Bezos μέσω twitter, κατόπιν ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να φτάσεις απλά στο διάστημα και να πραγματοποιήσεις μία πτήση σε τροχιά, κάτι που επιχειρεί η Space X να πετύχει με τον Falcon 9 (συμπληρώνοντας πως το πρώτο χρειάζεται ταχύτητα γύρω στα Mach 3 -τρεις φορές δηλαδή την ταχύτητα μετάδοσης του ήχου- ενώ το δεύτερο γύρω στα 30).

    Όπως και να έχει πρόκειται για μία ιστορική “πρωτιά” που μπορείτε να δείτε στο εντυπωσιακό video που ακολουθεί…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles