18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    H fake facebook σελίδα του Αεροδρομίου Αθηνών που τώρα ανακαλύψαμε

    Σπουδαίο πράγμα το twitter. Κάποιος χρήστης του microblogging site, επεσήμανε ότι μία Facebook fan page με τον τίτλο Athens International Airport Eleftherios Venizelos, δημοσίευσε ένα ανέκδοτο και πήρε φωτιά το twitter : «χάκαραν την σελίδα του Ελευθέριος Βενιζέλος στο Facebook».

    Αυτό δεν θα ήταν απίθανο αν:

    Α. Υπήρχε επίσημη σελίδα του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας στο Facebook

    B. Το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το τμήμα δημοσίων σχέσεών του, είχε ασχοληθεί για να διαπιστώσει πως υπάρχει μία σελίδα στο facebook, με 10.031 Likes, με 232,340 ανθρώπους να έχουν κάνει “check-in”, αλλά η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας.

    Εύλογα ο χρήστης του twitter «κινητοποιήθηκε» για το γεγονός. Το ίδιο εύλογα  θα ρωτήστε κι εσείς (όπως κι εμείς), γιατί υπάρχει μία σελίδα στο Facebook με τον τίτλο Athens International Airport Eleftherios Venizelos στην οποία δημοσιεύονται διαγωνισμοί για iPhone και post με τίτλο «Τον βίασαν 10 γυναίκες»; Γιατί πολύ απλά, κάποιος εκμεταλλεύτηκε την αδιαφορία των διαχειριστών της online δημοσιότητας του «μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας» και δημιούργησε την σελίδα αυτή ώστε να εκμεταλλευτεί την επισκεψιμότητά της, εδώ και 2 χρόνια.

    Το ακόμα χειρότερο είναι πως, απ’ ότι φαίνεται, κανένας από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, δεν έχει κάνει κάτι για κατέβει η σελίδα. Όπως παραδείγματος χάριν να διαπιστώσει πως στις πληροφορίες της, η σελίδα δίνει ένα site www.athensairport-2001.gr και όχι την επίσημη ιστοσελίδα του aia.gr, προφανώς για να εκμεταλλευτεί και με αυτό τον τρόπο τις αναζητήσεις και τα pageviews που μπορεί να του προσφέρει η υψηλή επισκεψιμότητα σε οτιδήποτε αφορά ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Μία μικρή αναζήτηση “who-is” στο domain θα δείξει το εξής απλό:

    Άστε δε που για οποιονδήποτε χρήστη του Facebook που επισκέπτεται ή έχει επισκεφτεί την πρωτεύουσα της χώρας μας, μία τέτοια σελίδα, μόνο καλή διαφήμιση δεν είναι. Μάλλον το αντίθετο.

    Θα ήταν μάλλον χρήσιμο το γραφείο τύπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών να ζητήσει ώστε να κατέβει αυτή η σελίδα, προασπίζοντας έστω και με αυτό τον τρόπο την δημοσιότητα ενός σημαντικού προορισμού που αφορά την Ελλάδα. Και ίσως θα ήταν επίσης χρήσιμο, να διατεθεί ένα μέρος των πόρων τους για την σωστή προβολή του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν υπάρχει πια κανένας που να πιστεύει ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι μέρος της ζωής, της καθημερινότητας, αλλά και την επαγγελματικής μας επάρκειας, έτσι δεν είναι;

    Ευχαριστούμε τον Γιάννη, τον Νίκο και τον Μαθιό που μας έστειλαν το περίφημο ανέκδοτο.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles