19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    H νύχτα που οι Anonymous έριξαν όλα τα site του Go Daddy.com

    Η εταιρεία hosting Go Daddy πέρασε μία εφιαλτική νύχτα εχθές όταν, τόσο το site της, όσο και πάρα πολλά sites που φιλοξενεί, ήταν απροσπέλαστα από τους χρήστες για αρκετές ώρες. Πίσω από αυτό; Οι Anonymous σε μία συντονισμένη επίθεση που μάλλον απέδειξε αυτό που έγραψε σε ένα tweet του ο χρήστης Anonymous Own3r:

    “Κατεβάζω το godaddy γιατί θέλω να δοκιμάσω πόσο ασφαλής είναι η κυβερνοασφάλεια»

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα προβλήματα των sites που φιλοξενούνται στο Go Daddy δεν ήταν το έργο ενός και μόνο ανθρώπου, αλλά και πάλι. Όσα άτομα κι αν είχαν εμπλακεί στη συγκεκριμένη επίθεση, το γεγονός ότι οι υποδομές μίας εταιρείας hosting είναι τόσο ευαίσθητες, μάλλον θα πρέπει να δημιουργήσουν προβληματισμό για την ικανότητα ενός τέτοιου μεγέθους host να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

    Υπενθυμίζουμε για «ιστορικούς» λόγους ότι το Go Daddy ήταν από τις εταιρείες που είχαν δηλώσει ότι στήριζαν την προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μελών της Γερουσίας να επιβάλουν το νομοσχέδιο S.O.P.A. που αφορούσε την επιβολή μέτρων ελέγχου της πειρατείας και για το οποίο, άλλες εταιρείες και διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Reddit, η Wikipedia και άλλες, είχαν «κατέβει» σε απεργία.

    Τα προβλήματα στους χρήστες και ιδιοκτήτες σελίδων που φιλοξενούνται στο Go Daddy, έχουν αποκατασταθεί πάντως, λίγες ώρες αργότερα.

    Πηγές: RT, The Verge, GoDaddy, Anonymous Own3r

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles