24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η “σκοτεινή” μέρα του Internet

    “Για περισσότερα από 10 χρόνια, έχουμε περάσει εκατομμύρια ώρες δημιουργώντας την μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτή τη στιγμή, το Αμερικανικό Κονγκρέσσο, συζητά νομοθεσία που μπορεί να πλήξει θανάσιμα το ελεύθερο και ανοιχτό Ιντερνετ. Για 24 ώρες, για να εντείνουμε την ενημέρωση και την κινητοποίηση, “σκοτεινιάζουμε” την Wikipedia”

    Αυτό εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της “αγγλικής” εκδοχής της Wikipedia, του 3ου site σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως.

    Όσοι μπαίνουν στο Google από τις ΗΠΑ, θα δουν ένα μαύρο πλαίσιο να σκεπάζει το λογότυπό του. Ενώ όσοι επισκεπτόμαστε την .com εκδοχή του από τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου, βρίσκουμε στην αρχική σελίδα ένα link που μας οδηγεί στην ενημέρωση της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, γιατί αντιτίθεται στην ψήφιση των νομοσχεδίων “Stop Online Piracy Act” και “Protect IP Act“, από το Αμερικανικό Κονγκρέσσο.

    Η συζήτηση για το κόστος της πειρατείας αλλά και το τι οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του internet να καταφύγουν σε αυτή, είναι μεγάλη, με φανατικούς υποστηρικτές και από τις δύο πλευρές. Αυτό για το οποίο αντιδρά το Internet, (και όχι μόνο το Αμερικανικό) είναι ο τρόπος που προσπαθούν δύο νομοσχέδια να το αστυνομεύσουν.

    Ακόμα όμως και για κείνους που αισθάνονται ότι δεν τους αφορά η αντίδραση σε όσα πρεσβεύουν τα δύο αμερικανικά νομοσχέδια, που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν κανόνας για πολλές άλλες αγορές του κόσμου, η σημερινή μέρα θα παραμείνει στην ιστορία ως η μέρα που το Internet “σκοτεινιάζει”.

    Φώτο: AP

    PROTECT IP / SOPA Breaks The Internet from Fight for the Future on Vimeo.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles