21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η συνεργασία Anonymous και Wikileaks: The Global Intelligence Files by Stratfor

    Από το πρώτο λεπτό της Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου 2012, το Wikileaks ξεκίνησε την δημοσίευση των Global Intelligence Files. Πρόκειται για περισσότερα από 5 εκατομμύρια (!!!) emails από την εταιρεία πληροφόρησης Stratfor. Τα e-mails αυτά έχουν ημερομηνία από τον Ιούλιο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2011.
    Αποκαλύπτουν τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τις ενέργειες μίας εταιρείας, της Stratfor που διαφημίζεται ως εκδοτική εταιρεία που εκδίδει ενημερωτικά newsletters αλλά ουσιαστικά αυτό που κάνει είναι να παρέχει εμπιστευτικές πληροφορίες σε μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες.
    Τα emails από τους συντελεστές της Stratfor αποκαλύπτουν τόσο τον τρόπο λειτουργίας της, όσο και τις πρακτικές των στελεχών της προκειμένου να εκμαιεύσουν τις πληροφορίες που ήθελαν. Και ακόμα χειρότερα, εμπιστευτικές πληροφορίες για διάφορες οργανώσεις ακτιβιστών, πολιτικά και οικονομικά πρόσωπα, πολίτικες κρατών, αλλά και ανθρώπους σε διάφορες χώρες που πληρώνονται για να παρέχουν πληροφορίες σε αυτή την «εκδοτική» εταιρεία.
    Γιατί μιλάμε όμως για μία συνεργασία μεταξύ του Wikileaks και των Anonymous; Τα 5 εκατομμύρια emails της Stratfor που διατίθενται σταδιακά από το Wikileaks, ήρθαν μετά από την επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει οι Anonymous στην Stratfor τα Χριστούγεννα. Άλλωστε και οι ίδιοι (οι Anonymous) το επιβεβαίωσαν αυτό μέσω του twitter account τους και σχετικό blogpost που ανέβασαν αμέσως με την ανακοίνωση της διάθεσης των πρώτων τηλεγραφημάτων από το Wikileaks, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.


    Μιλάμε λοιπόν για μία «επίσημη» συνεργασία με τον σκοπό που πάντα συμμερίζονταν οι δύο φορείς. Τη «έκθεση» όλων εκείνων που δρουν «μυστικά» και κατά την άποψη των Anonymous υποστηρίζουν μία τάξη πραγμάτων που δεν αφορά την ποιότητα ζωής και τις προσωπικές ελευθερίες των ανθρώπων. Αντιθέτως, τις πλήττουν.
    Τα emails που διαρρέουν έχουν ήδη εξάψει το ενδιαφέρον όλων, σε πολλές χώρες, καθώς είναι πολλοί οι συνεργάτες της Stratfor σε όλο τον κόσμο που συμβάλλουν στην πληροφόρησή της έναντι αμοιβής. Και στην Ελλάδα, όπως έχει φανεί από τα πρώτα emails που έχουν λίστες συνεργατών. Ο Julian Assange έχει οργανώσει συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο στις 14:00 ώρα Ελλάδος για να ανακοινώσει και στα συμβατικά media την κυκλοφορία των emails της Stratfor και άλλη μία φορά, θα προκαλέσει τον θόρυβο που τόσο καλά γνωρίζει

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles