20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    H ZTE ετοιμάζει smartphone με Firefox λειτουργικό για την Ευρώπη

    Η ΖΤΕ επιβεβαιώνει τον προγραμματισμό της για να λανσάρει μία συσκευή τηλεφώνου με λειτουργικό Firefox, τουλάχιστον για την Ευρώπη, μέσα στο 2013, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Η πρώτη πληροφόρηση που είχαμε γι αυτό ήταν από το περασμένο Σεπτέμβριο όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Mozilla προκειμένου να αναπτυχθεί μία τέτοια συσκευή.

    Τότε, μιλούσαμε για την προσπάθεια του 4ου πιο δημοφιλή κατασκευαστή κινητών στον κόσμο να αποστασιοποιηθεί από την εξ’ ολοκλήρου συνεργασία της με την Google καθώς το 90% των smartphones της ZTE, είναι Android.

    Είναι η ευκαιρία της ZTE να μπει στον χορό των νέων λειτουργικών, καθώς το 2013 αλλά και το 2014, θα είναι η χρονιά τους. Η Samsung με το Tizen, η Canonical με το Ubuntu OS έρχονται με αξιώσεις να διεκδικήσουν μία θέση στο οικοσύστημα των λειτουργικών, ενώ η Microsoft ακόμα προσπαθεί να κερδίσει μερίδιο αγοράς. Ποιος θα τα καταφέρει; Δεν ξέρουμε. Ξέρουμε όμως πως η ZTE θα «μετρήσει» τις δυνάμεις του νέου λειτουργικού πρώτα στην Ευρώπη κι έπειτα θα αποφασίσει αν αξίζει τον κόπο να το λανσάρει (άρα και να το καθιερώσει) στην Αμερικανική αγορά.

    Stay tuned.

    Πηγή: The Next Web

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles