20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Hacker έκλεψε αεροπορικά εισιτήρια αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων!

    Ένας hacker από το Καμερούν εκδόθηκε στις ΗΠΑ αφότου συνελήφθη για παράνομη απόκτηση αεροπορικών εισιτηρίων αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω μιας τεράστιας phishing email καμπάνιας.

    y7zs4qiojgq0iikhweir

    Οπως διαβάζουμε στο secnews.gr, ο Eric Donys Simeu κατηγορείται ότι στόχευε εργαζόμενους από διαφορετικές αεροπορικές αεροπορίες και ταξιδιωτικά γραφεία των ΗΠΑ με ψεύτικα emails με τα οποία ζητούσε στοιχεία login τους. Χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα στοιχεία φαίνεται ότι εξέδωσε αμέτρητα αεροπορικά εισιτήρια που είτε χρησιμοποίησε ο ίδιος είτε τα πούλησε σε ταξιδιώτες στη δυτική Αφρική.

    Ο Simeu που επίσης πιάστηκε να χρησιμοποιεί την ψεύτικη ταυτότητα Martell Collins συγκεκριμένα στόχευε υπάλληλους που είχαν πρόσβαση στο Global Distribution System (GDS) το οποίο χρησιμοποιούν οι ταξιδιωτικές εταιρίες για να έχουν πρόσβαση στους servers τους και να εκτελούν τις εργασίες τους, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης εισιτηρίων.

    Ο hacker έκανε την εκστρατεία phishing σε 2 συγκεκριμένες εταιρείες στο Texas και στην Georgia που χρησιμοποιούν GDS κι έτσι μπήκε στο ραντάρ των αρχών των ΗΠΑ. Δεν έγινε γνωστό το όνομα των εταιρειών αλλά ότι η phishing καμπάνια έγινε μεταξύ Ιουλίου του 2011 και Σεπτεμβρίου του 2014.

    Ο hacker χρησιμοποίησε μια από τις ψεύτικές κάρτες επιβίβασης τον Σεπτέμβριο του 2014 για να πάει από το Μαρόκο στη Γαλλία με ένα πλαστό αγγλικό διαβατήριο με το όνομα Martell Collins. Κατέληξε να συλληφθεί με τη βοήθεια των γαλλικών αρχών κι εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

    Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ, John Horn πρόσθεσε ότι η διεθνής συνεργασία των αρχών ήταν το κλειδί για τη σύλληψη του hacker. Ο Simeu αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες συνωμοσίας, απάτης, ηλεκτρονικής απάτης και απάτης πρόσβασης σε συσκευή. Η υπόθεση ακόμα ερευνάται από το FBI.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles