16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    ΣΟΚ! Hacker κλέβει δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

    H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) ανακοίνωσε επίσημα ότι το website της δέχθηκε μία από τις χειρότερες επιθέσεις hacking στην ιστορία του γνωστού τραπεζικού οργανισμού. Ο hacker που οργάνωσε τη συγκεκριμένη κυβερνοεπίθεση κατάφερε να αποσπάσει προσωπικά δεδομένα από το website της ΕΚΤ, αποκτώντας πρόσβαση σε μία database που συνδεόταν με τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της τράπεζας.

    ECB hacker

    Στη συγκεκριμένη database, οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχαν αποθηκεύσει περισσότερές από 20.000 διευθύνσεις e-mail , αλλά και έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ονομάτων, διευθύνσεων και τηλεφωνικών αριθμών ατόμων, που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και είχαν λάβει μέρος σε διάφορα events και συνέδρια της τράπεζας. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΚΤ, η επίθεση του εν λόγω hacker ήταν πετυχημένη, καθώς η database που χτυπήθηκε βρισκόταν σε server, ο οποίος δεν προστατεύεται από το κλειστό εσωτερικό σύστημα ασφαλείας  της ΕΚΤ. Για αυτό, μπορεί ναι μεν τα δεδομένα της συγκεκριμένης database να έκαναν φτερά, ωστόσο δεν πειράχθηκε κανένα άλλο σύστημα (ειδικότερα τα ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα). Η προαναφερθείσα κλοπή ήρθε στο φως όταν ο hacker που πραγματοποίησε την επίθεση έστειλε ένα απειλητικό ανώνυμο e-mail στην EKT, ζητώντας από τους υπεύθυνους της να του δώσουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να μην διαρρεύσει τα δεδομένα.

    ECB hacker

    O ευρωπαϊκός οργανισμός στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έχει ήδη ξεκινήσει την επικοινωνία με τα άτομα εκείνα, που τα προσωπικά τους δεδομένα περιήλθαν στην κατοχή του άγνωστου hacker. Μάλιστα, ήδη η τράπεζα, ως προληπτικό μέτρο, έχει προβεί στην αλλαγή όλων των passwords που αφορούν το website της , ενώ οι αστυνομικές αρχές της Γερμανίας έχουν αναλάβει να βρουν και να οδηγήσουν τον ανώνυμο hacker στη δικαιοσύνη. Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι όσο θωρακισμένος και εάν είναι ένας μεγάλος οργανισμός πάντοτε ένας ικανός hacker μπορεί να βρει τον τρόπο και να εισβάλλει σε αυτόν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles