14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Hackers προσφέρουν έως 20.000 ευρώ σε υπαλλήλους της Apple για τα στοιχεία σύνδεσής τους!

    Χιλιάδες ευρώ υπόσχονται hackers σε υπαλλήλους της Apple, προκειμένου να αποκαλύψουν τα στοιχεία σύνδεσής τους στην εταιρεία, όπως αποκαλύπτει κάποιος που εργάζεται στα γραφεία του αμερικανικού κολοσσού στην Ιρλανδία.

    Γραφεία της Apple στο Cork της Ιρλανδίας.
    Γραφεία της Apple στο Cork της Ιρλανδίας.

    Ο εργαζόμενος που μίλησε στο γνωστό site Business Insider και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του σημειώνει ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσπαθούν να αποσπάσουν εμπιστευτικές πληροφορίες από την Apple με πολλούς τρόπους.

    “Λαμβάνουμε emails με προσφορές χιλιάδων ευρώ για να δώσουμε το password μας ώστε να έχει κάποιος πρόσβαση στην Apple” αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή συμπληρώνονταςΘα μπορούσα να πουλήσω το Apple ID login μου για 20.000 ευρώ“.

    Ένας ακόμη πρώην υπάλληλος της Apple επιβεβαιώνει στο Business Insider ότι hackers επικοινωνούν συχνά με το προσωπικό της εταιρείας και υπόσχονται χρήματα σε αντάλλαγμα με στοιχεία σύνδεσης ή πληροφορίες της Apple.

    Η πηγή πάντως σπεύδει να διευκρινίσει ότι η Apple είναι “πολύ-πολύ προσκετική” στον τομέα της ασφάλειας, προσθέτοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον να έχει πρόσβαση στα γραφεία της χωρίς άδεια, καθώς η εισαγωγή στο κτίριο γίνεται με κωδικοποιημένο badges, ενώ ακόμη και υπάλληλοι που εργάζονται από απόσταση δεν μπορούν εύκολα να μπουν στα κτίρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles