21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Hackerspace.gr Το hacking μπορεί να είναι δημιουργικό

    Είναι το hacking δημιουργικό; Μα αυτό είναι το hacking. Να κάνεις τα πράγματα «αλλιώς». Να μην ακολουθείς οδηγίες χρήσης και να μαθαίνεις τη λειτουργία ενός πράγματος τόσο καλά που να μπορείς να «παίξεις» με αυτό και να κάνεις καινούρια πράγματα.

    Αυτή είναι και η ιδέα του ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού. Αυτή είναι η ιδέα των δημιουργικών κατασκευών. Η ιδέα έχει σπίτι στην και αυτό λέγεται Hackerspace.gr. Σύμφωνα με ένα από τους operators που θα δείτε στο video είναι ο χώρος που κανείς μοιράζεται, μοιράζεται τη γνώση, μοιράζεται την ιδέα και συζητά τον τρόπο για τη κάνει πραγματικότητα.

    Και το hackerspace.gr είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών. Η πρόσβαση στον χώρο αυτό είναι ελεύθερη, το ίδιο και η συμμετοχή στα workshops, το πρόγραμμα των οποίων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

    Οι φιλοσοφία του χώρου που βρίσκεται κοντά στη στάση μετρό του Αγ. Ελευθερίου αλλά και του αντίστοιχου στην Πάτρα, ακολουθεί την φιλοσοφία αρκετών άλλων ανάλογων χώρων που έχουν δημιουργηθεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη που φιλοξενούν τη δημιουργική σκέψη, το ανοιχτό λογισμικό και την μεταφορά της γνώσης.

    Μας αρέσει; Ναι. Ας μην ξεχνάμε πως, κόντρα στις πρακτικές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από εταιρείες και δικηγόρους που διαχειρίζονται πατέντες, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει καινοτομία, δημιουργία και εξέλιξη είναι η γνώση να είναι ελεύθερη και να μοιράζεται.

    Ευχαριστούμε τον Λευτέρη και το lifeEdite.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles