22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε αποκλειστικά το πρώτο 3D κινητό στον πλανήτη. Καλωσορίστε το LG Optimus 3D

    LG Optimus 3D 1

    Κάπου στο περίπου, μπορεί να είμαι και λάθος, έχω την αίσθηση πως κινητά όπως αυτό της δοκιμής κινούνται στις γκρίζες ζώνες της αγοράς. Δεν είναι φθηνές, απλές εκδόσεις, σαν και αυτές που ψωνίζεις για να κάνεις τη δουλειά σου -στα λεφτά του Optimus 3D αγοράζεις τέσσερα παρά κάτι Optimus Me-, δεν είναι αυτό που λέμε ειδικές αγορές κι ας προσφέρουν εξεζητημένα χαρακτηριστικά και πρέπει να είσαι γνώστης για να μπορέσεις να επιλέξεις το καλύτερο για τα δικά σου γούστα. Μπέρδεμα… Όμως σε μια grown up κατηγορία που βάλθηκε να συναγωνιστεί ντε και σώνει τα υποφορητά PC, τέτοιες συσκευές χτίζουν από μόνες τους προφίλ, για αυτό ένας ένας οι κατασκευαστές φτιάχνουν τουλάχιστον από μία. Πάρε για παράδειγμα το τελευταίο Optimus. Όσο και να ψάξεις δεν θα βρείς άλλο κινητό που να έχει το σηματάκι 3D και αυτό από μόνο του λέει κάτι. Ακόμη και στις τηλεοράσεις σπανίζει η σχετική ταμπέλα ή για να το θέσω διαφορετικά οι Κορεάτες αρέσκονται στο να κάνουν επίδειξη δύναμης και εμείς καλοπερνάμε εκμεταλλευομένοι αυτό τους το “κουσούρι”. Θυμηθείτε: το πρώτο κινητό με διπλό πυρήνα ανήκε επίσης στην LG (αναζήτησε το Optimus 2X στο βιβλίο Guinness). Πιστεύω επίσης, πως αν βάλεις στοίχημα με τους φίλους σου γύρω από το πόσο κοστίζει το 3D, θα χάσει πολύς κόσμος, γιατί ενώ τα τεχνικά του ψαρώνουν, η LG τα χρεώνει ελάχιστα, την ίδια στιγμή που δεν επιβαρύνει τον αγοραστή με κερατιάτικα για τη μπράντα. Μόνο το πάνελ του Optimus αποτελεί ένα από τα πιο κοστοβόρα ανταλλακτικά με αυτο-στερεοσκοπική IPS τεχνολογία και όμως η τιμή της συσκευής δεν θα ξεπερνάει το ψυχολογικό όριο των 600 ευρώ, όταν με το καλό (αρχές Ιουλίου) κυκλοφορήσει. Επίσης η ανάλυση είναι τυπική στα 800×480 pixels και η ποιότητα απεικόνισης ένα κλικ κάτω σε σχέση με το αδελφό 2X (τουλάχιστον στο δείγμα προπαραγωγής), όμως η απόκριση της οθόνης είναι κορυφαία. Κάτι που αποκτάει ιδιαίτερη αξία σε καθημερινή χρήση, ιδίως σε μια εποχή που η αφή έχει γίνει μαϊντανός και τοποθετείται ακόμη και σε ψυγεία.

    LG Optimus 2X - LG Optimus 3D

    Αυτό όμως που μας καίει και ξέρω ότι αγωνιάς να μάθεις, είναι το πως φαίνεται το 3D στην πράξη. Να σου πω… Στην αρχή θα αναφωνήσεις “δεν υπάρχει” και το στόμα που ασυναίσθητα άνοιξες δεν πρόκειται να κλείσει ούτε και τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η προβολή του τελευταίου βίντεο – παρεμπιπτόντως το “Legend of the Flight” είναι αλλού. Με μια σημαντική ένσταση: μετά από κάμποση ώρα, το 3D αρχίζει και κουράζει (προσωπικά τα παράτησα νωρίς μιας  και τυγχάνει να φοράω γυαλιά από κούνια). Παρόλα αυτά σε μια μίνι δοκιμή που υπέβαλα το κορεάτικο superphone, υπήρξαν άνθρωποι που εγκατέλειψαν στο τέταρτο τη θέαση και άλλοι που έβλεπαν για ώρες. Για την ιστορία πάντως, ακόμη και η ίδια η LG προτείνει να κάνουμε διαλείμματα για να επιστρέψουμε και πάλι στο θέαμα, λίγο αργότερα. Η όλη διαδικασία γενικώς έχει την μορφή ιεροτελεστίας, μιας και πρέπει να παίξεις πρώτα με τη μπάρα που ρυθμίζει το τρισδιάστατο βάθος και να βρεις τη σωστή γωνία θέασης (η LG συστήνει απόσταση 30 με 40 εκατοστά). Το ενοχλητικό είναι ότι ψάχνοντας, αποσυντονίζεσαι από το σασπένς, αν και από ένα σημείο και μετά το συνηθίζεις.

     

    Φίλε αναγνώστη, όχι το τελευταίο δεν είναι κλισέ για να ξεμπερδεύουμε αλλά ισχύει. Το LG Optimus 3D με τον διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz, τη dual-channel memory και τη dual memory είναι πανίσχυρο. Για να έχεις την πλήρη εικόνα σημείωσε ότι αποτελεί το πρώτο κινητό που χρησιμοποιεί SoC της TI και συγκεκριμένα το OMAP 4430, που ενσωματώνει ένα ζευγάρι διπλών ARM Α9 επεξεργαστών με 1MB L2 cache. Ή με την ξύλινη γλώσσα των αριθμών, η κάρτα γραφικών του προσφέρει έως και 50% καλύτερες επιδόσεις από κάθε άλλο superphone – στο GLBenchmark 2.0 που το δοκίμασα έσπασε όλα τα κοντέρ. Κάτι το οποίο δεν μπορείς να το ζήσεις στην καθημερινότητα σου, αλλά σε παιχνίδια που εκμεταλλεύονται την επεξεργαστική ισχύ των διπύρων chipsets – και κυκλοφορούν σύντομα.

    Το Optimus 3D δείχνει την ωριμότητα του, κυρίως στο λειτουργικό σύστημα. Με Android έκδοσης 2.2 και δείγμα που έχει χαραγμένο το “Not for sale“, για να σου υπενθυμίζει ότι τα καλύτερα έρχονται, δεν κολλάει στιγμή. Το περιβάλλον απεικονίζεται σε 2D, αν και η Google ισχυρίζεται πως μελλοντικά θα supportάρει την τεχνολογία με εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται τις τρείς διαστάσεις. Ένα δείγμα είναι το YouTube 3D, το οποίο προς το παρόν υποστηρίζεται μόνο από το νεότερο Optimus.

    Έχει μια γενικότερη ωριμότητα που αποκαλύπτεται από τον τρόπο λειτουργίας του, αλλά και τις επιδόσεις των επιμέρους τεχνικών. Η κάμερα για παράδειγμα αποτυπώνει εξαιρετικές 2D φωτογραφίες στα 5MP και οι δυο μαζί 3D εικόνες σε ανάλυση 3 megapixel (στην ουσία είναι η ένωση δυο φωτογραφιών μαζί). Το βίντεο πάλι είναι στα 1080p για 2D mode και στα 720p για το 3D mode – καθόλου άσχημα.

    LG Optimus 3D 2

    Κατασκευαστικά πάντως να σου αναφέρω δύο, τρείς λεπτομέρειες που με άγγιξαν. Όπως η εξαιρετική συναρμογή, καλύτερη από του 2X (και εδώ μαλακό λάστιχο στο καπάκι που σκεπάζει την 1500άρα μπαταρία), η στιβαρή αίσθηση και το μεγάλο βάρος. Γενικά το Optimus 3D είναι μεγάλο αλλά αυτή είναι η θυσία που πρέπει να κάνεις στο βωμό της μεγάλης οθόνης (4,3 ίντσες) και των εξεζητημένων χαρακτηριστικών. Παρεμπιπτόντως η σχεδίαση δεν λέει τίποτα, αν και στο πίσω μέρος αφιέρωσαν σαφώς περισσότερο χρόνο από το και αυτό φαίνεται από την προσοχή στη λεπτομέρεια.

    LG Optimus 3D 4

    Οφείλω να ομολογήσω ότι το Optimus 3D είναι το Q phone των κινητών – όπου Q βάλε το Question. Είναι το διακριτικό superphone που σε αφήνει να αναρωτιέσαι για αυτό που κρύβει κάτω από το περίβλημα. Που μπορεί να προσπεράσεις, αν δεν είσαι μιλημένος, σε μια βιτρίνα κινητής ή να απορήσεις πως ήρθε, διάολε, στους Κορεάτες και κατασκευάσαν ένα μεγαλύτερο Optimus “2 επί”. Είναι η πρόταση που ξεφεύγει από το κλισάρισμα, στο οποίο μας έχουν δεσμευτικά ενσωματώσει οι κατασκευαστές, για να πει το δικό του όχι. Δεν ξέρω αν θα περπατήσει η τεχνολογία 3D, αυτό που ξέρω είναι ότι αν θέλεις να την γευτείς έχεις μια και μοναδική ευκαιρία. Πάρε τα ρίσκα σου.

     

     

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles