15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    HannSpree Hannspad SN1AT71W hands-on: “Τίμιο” 10άρι

    Τα tablets είναι πλέον ένα “must” για κάθε χρήστη που χρειάζεται τις δυνατότητες του υπολογιστή του ανά χείρας οπουδήποτε και οποτεδήποτε, αλλά το μέγεθος της οθόνης είναι ένας παράγοντας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Για τους απαιτητικούς οι 10 ίντσες είναι ό,τι πρέπει για τους απαιτητικούς χρήστες και το Hannspad SN1AT71W τις προσφέρει σε πολύ προσιτή τιμή!

    Hannspad SN1AT71W  4

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Το μοντέλο της HannSpree έχει «σοβαρό» design, με μαύρο πλαίσιο της οθόνης στην πρόσοψη, η οποία καλύπτεται από κρύσταλλο. Περιμετρικά της συσκευής, που έχει διαστάσεις 179,9×9,8×263,2mm, υπάρχει λευκό ματ πλαστικό το οποίο «μπαίνει» και λίγο στην πλάτη του tablet, όπου συναντά την αλουμινένια και ωραία σε αίσθηση, πλάτη του. Αμέσως γίνεται κατανοητό πως το SN1AT71W φτιάχτηκε κυρίως για χρήση σε landscape mode, κοιτώντας την τοποθέτηση των εξόδων των δύο ηχείων και της κάμερας στο πίσω μέρος, ενώ όλα τα πλήκτρα και οι υποδοχές εισόδου/εξόδου βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της συσκευής. Συγκεκριμένα θα βρείτε τα πλαστικά power/lock και volume πλήκτρα, μια θύρα για κάρτα microSD, ένα mini-HDMI για έξοδο του σήματος εικόνας σε μεγάλη οθόνη, το μικρόφωνο, το 3,5mm jack, τη microUSB και την είσοδο του φορτιστή. Μπορεί να φορτιστεί και μέσω USB σε περίπτωση ανάγκης αλλά λόγω της μεγάλης μπαταρίας, υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το AC adapter του, το οποίο έχει έξοδο 2,6A. Το μόνο που μας ξένισε λίγο ήταν το βάρος του tablet, το οποίο αγγίζει τα 620 γραμμάρια και σίγουρα το καθιστά κάπως κουραστικό στη χρήση.

    Hannspad SN1AT71W  2

    Hannspad SN1AT71W  3

    Οθόνη, hardware, software

    H οθόνη του SN1AT71W έχει διαγώνιο 10,1 ιντσών, είναι IPS και έχει ανάλυση 1280×800 pixels. Δεν διαθέτει αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας αλλά έχει ένα «έξυπνο» σύστημα ρύθμισης ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται, αυξάνοντας ή μειώνοντάς την λίγο για να πετύχει το ιδανικό επίπεδο. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε ένα τετραπύρηνο chipset της MediaTek στο 1,2GHz μαζί με 1GB μνήμης RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος επεκτείνεται φυσικά μέσω microSD. Άλλα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν συνδεσιμότητα Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth και δυνατότητα σύνδεσης περιφερειακών και εξωτερικών σκληρών πάνω στο tablet, όμως απουσιάζουν η δυνατότητα Wi-Fi hotspot και το GPS. Μπορείτε, πάντως, να εντοπίζετε τη θέση σας όταν είστε συνδεδεμένοι στο internet μέσω του Wi-Fi. To Hannspad SN1AT71W “τρέχει» Android 4.2.2 μετά το τελευταίo update του και παρ’ότι δεν έχει σίγουρα την πιό ομαλή λειτουργία και εναλλαγή menus που έχουμε συναντήσει, λόγω της μεγάλης οθόνης του, σε κάθε περίπτωση θα κάνετε τη δουλειά σας με όποια εφαρμογή θέλετε. Άλλωστε πρόκειται για ένα budget μοντέλο σε τιμή που δύσκολα βρίσκεις 10άρια με ποιοτική κατασκευή. Τα 4 πλήκτρα ελέγχου βρίσκονται στην οθόνη, στο κάτω μέρος της και είναι τα Back, Home και Recents Apps, μαζί με ένα πλήκτρο για την λήψη screenshots. Δε θα βρείτε επιπλέον εφαρμογές εγκατεστημένες πέρα από τις βασικές του Android και της Google, εκτός από το iMediaShare και ένα demo της ίδιας της HannSpree που δείχνει τις δυνατότητες του tablet.

    Hannspad SN1AT71W 3

    Κάμερα, ήχος και αυτονομία

    Το SN1AT71W διαθέτει δύο κάμερες, μια των 2 Mpixels στο πίσω μέρος και μια VGA στο εμπρός, για video-κλήσεις και λοιπές χρήσεις. Η οπίσθια είναι αρκετή για βασικές λήψεις εικόνων και video αλλά μη περιμένετε θαύματα, άλλωστε στα tablets δε δίνεται ποτέ ιδιαίτερο βάρος στις δυνατότητές τους σαν φωτογραφικές μηχανές.

    Στον τομέα του ήχου η συσκευή τα καταφέρνει πολύ καλά, λογικό αφού διαθέτει 2 ηχεία με απόδοση 1 Watt έκαστο, τοποθετημένα στο πίσω μέρος της. Αποδίδουν αρκετά ισχυρά και καθαρά, έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για ακρόαση μουσικής ή παρουσίαση videos σε κοινό με άνεση.

    Όσο για την αυτονομία, με μπαταρία χωρητικότητας 6000 mAh δε θα μπορούσε να είναι μικρή. Βέβαια, η κατανάλωση της συσκευής είναι σχετικά μεγάλη και έτσι η μπαταρία αρκεί για να την κρατήσει σε λειτουργία για περίπου 5 ώρες, ανάλογα με τη χρήση που κάνετε.

    Το Hannspree Hannspad SN1AT71W διατίθεται και στην ελληνική αγορά έναντι περίπου €150 και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.hannspree.eu.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles