14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Happy Internaut Day! Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του World Wide Web

    Μπορεί σήμερα να θεωρούμε το World Wide Web κάτι… δεδομένο, αν όμως ανατρέξουμε στη ζωή μας 25 χρόνια πριν (όσοι από εμάς είμαστε σε ηλικία που να τη θυμόμαστε) τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Γιατί όμως σας επιστρέφουμε σε αναμνήσεις… 25 ετών;

    Ο λόγος είναι η σημερινή επέτειος, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 25 χρόνια από τη στιγμή που το World Wide Web έγινε διαθέσιμο για τους χρήστες. Χάρη στον sir Tim Berners-Lee, αυτή την “εμβληματική” φυσιογνωμία του κόσμου των υπολογιστών, στις 23 Αυγούστου του 1991 οι πρώτοι “τυχεροί” μπορούσαν να έχουν πλοηγηθούν στον μαγικό “ωκεανό” του Διαδικτύου, που από τότε μας συντροφεύει και έχει αλλάξει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας.

    Tim Berners-Lee
    Tim Berners-Lee

    Ο Βρετανός επιστήμονας Tim Berners-Lee, που εργαζόταν τότε για το CERN στην Ελβετία, ήταν εκείνος που είχε ετοιμάσει δύο χρόνια νωρίτερα την πρόταση γι’ αυτό που θα γινόταν μετέπειτα World Wide Web.

    Διαβάστε εδώ: Μαθήματα ιστορίας του Διαδικτύου. Η πρώτη πρόταση του Tim Berners-Lee για το World Wide Web

    Στις 6 Αυγούστου του 1991, ο Tim Berners-Lee δημοσίευσε μία σύντομη περίληψη του World Wide Web Project και, ουσιαστικά, ήταν εκείνη η μέρα που η πρώτη ιστοσελίδα έκανε την εμφάνισή της στον Παγκόσμιο Ιστό. Αξιοσημείωτο ότι κατασκευάστηκε σε ένα NeXt Computer, έναν υπολογιστή δηλαδή της εταιρείας που είχε τότε δημιουργήσει ο Steve Jobs κατά την περίοδο που είχε απομακρυνθεί από την Apple.

    Ο υπολογιστής NeXT που χρησιμοποιούσε ο Tim-Berners Lee στο CERN
    Ο υπολογιστής NeXT που χρησιμοποιούσε ο Tim Berners Lee στο CERN

    Δείτε εδώ περισσότερα για την πρώτη ιστοσελίδα στο World Wide Web

    Ωστόσο, οι νέοι χρήστες ξεκίνησαν να έχουν πρόσβαση στον ολοκαίνουριο αυτό κόσμο στις 23 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, γι’ αυτό και σήμερα γιορτάζουμε αυτό το σημαντικό milestone.

    H Internaut day, όπως πλέον αποκαλείται (τo Internaut είναι μία λέξη που προέρχεται από το συνδυασμό των Internet και astronaut), γιορτάζεται κάθε χρόνο σαν σήμερα, ως επέτειος για το World Wide Web.

    Το post του Facebook που τιμά τη φετινή Internaut Day
    Το post του Facebook που τιμά τη φετινή Internaut Day

    Χρόνια πολλά!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles