19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Harman Kardon Omni 10 & Omni 20 hands-on review: Ακουστική πανδαισία

    Πριν λίγες μέρες κατέφθασαν στο γραφείο μου δύο κουτιά που περιείχαν…δύο σφαίρες! Οι σφαίρες αυτές είχαν την υπογραφή της Harman Kardon και έδειχναν όμοιες μεταξύ τους, έτσι δε μου έκανε εντύπωση που ονομάζονταν Omni 10 και Omni 20 αντίστοιχα.

    omni 10 (6)

    Εξωτερικά ήταν τα ηχεία που ο κάθε μουσικόφιλος θα ήθελε για το χώρο του, ελκυστικά και ικανά να ταιριάξουν σε κάθε περιβάλλον, έτοιμα να τοποθετηθούν οπουδήποτε και γεμίσουν το χώρο με την απόδοσή τους. Μαύρο, glossy πλαστικό, υφασμάτινο πλέγμα στο εμπρός μέρος και ένα εντυπωσιακό κέλυφος για το woofer στο πίσω μέρος, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι επιμελώς κρυμμένα στο κάτω μέρος τους. Υποδοχή τροφοδοσίας, aux in θύρα 3,5mm, ένα WPS πλήκτρο και ένα reset πλήκτρο είναι ό,τι χρειάζεστε, αφού όλα τα υπόλοιπα γίνονται μέσω Bluetooth και Wi-Fi!

    omni 10 (3) omni 10 (4) omni 20 (5)

    Στην κορυφή βρίσκονται τα πλήκτρα ελέγχου, επενδεδυμένα με μαλακό ελαστικό υλικό, ενώ το κεντρικό χρησιμεύει και σαν ενδεικτικό LED για να προβάλλει την κατάσταση λειτουργίας του Omni. Το Omni 10 ζυγίζει 1,34 κιλά και το Omni 20 2,125 κιλά, κρύβοντας όμως αρκετά μεγαλύτερη ισχύ από το μικρό αδερφάκι του. Δεν είναι ακριβώς σφαιροειδές αλλά με περισσότερο οβάλ σχεδιασμό, καθώς διαθέτει δύο οδηγούς των 19 mm με απόδοση 15 Watts έκαστος και δύο woofers των 75mm με απόδοση επίσης 15 Watts έκαστο, έτσι μπορεί να αποδώσει συνολικά 60 Watts! Όσο για το Omni 10, “περιορίζεται” στα 50 Watts μέσω του 90mm woofer και του 35mm οδηγού του! Και τα δύο Omni φυσικά αποδίδουν εξαιρετικής ποιότητας ήχο (HD, 24-bit, 96 KHz), καλύπτοντας όμορφα όλο το εύρος συχνοτήτων και εκπλήσσουν με τόσο εύκολα “γεμίζουν” ακόμα και ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο ή σαλόνι.

    omni 20 (4) omni 20 (2) omni 20 (1)

    Εννοείται πως ιδανικά μπορείτε να στείλετε σήμα στα Omni μέσω Bluetooth, ώστε να αναπαράγετε μουσική ή ραδιοφωνικές συχνότητες από το κινητό σας, για παράδειγμα, όμως υπάρχει και η Wi-Fi σύνδεση. Μέσω αυτής και με τη βοήθεια του αντίστοιχου app της Harman Kardon μπορείτε να ελέγχετε εξ’αποστάσεως τα Omni 10 και Omni 20, με τη χρήση τους να γίνεται εξαιρετικά απλή και εύκολη έτσι. Τέλος, η μουσική σας μπορεί να σας “ακολουθεί” σε όποιο δωμάτιο κι αν βρίσκεστε (αν έχετε περισσότερα από ένα Omni μέσα στο σπίτι), πατώντας απλά το κύριο πλήκτρο στο πάνω μέρος!

    omni 10 (7) omni 20 (3)

    Τα Harman Kardon Omni 10 και Omni 20 είναι δύο μικρών διαστάσεων ηχεία με υψηλή απόδοση και απίστευτο σχεδιασμό, δικαιώνοντας το “βαρύ” όνομα που κουβαλούν και ιδανικά για κάθε σπίτι, γραφείο ή οποιοδήποτε κλειστό χώρο. Και όχι μόνο, θα προσθέταμε, αρκεί φυσικά να υπάρχει η τροφοδοσία τους με ρεύμα. Τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

    Διατίθενται στην Ελλάδα μέσω της Wavemotion

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles