24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Hicon και… φοράς όλα τα social media στον καρπό σου!

    To Hicon είναι ένα high-tech wearable, που στόχος του είναι να προειδοποιεί το χρήστη, όταν υπάρχει μία ενημέρωση στα πιο γνωστά social media. Το εν λόγω εξελιγμένο βραχιόλι που συνδέεται με όλα τα smartphones μέσω τεχνολογίας Bluetooth, στην επάνω του πλευρά διαθέτει έξι μικρά, χρωματιστά, τετράγωνα κουμπιά που είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη και η λειτουργία τους είναι να συνδέονται με τους λογαριασμούς του χρήστη στα πιο δημοφιλή social networks (όπως Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, WhatsApp κ.α.).

    Hicon

    Κάθε φορά που λαμβάνει χώρα μία ενημέρωση, το εκάστοτε κουμπί αναβοσβήνει και δονείται, προειδοποιώντας ουσιαστικά το χρήστη ώστε να τσεκάρει άμεσα το κινητό του.  Σύμφωνα με τους εμπνευστές του Hicon, η φιλοσοφία που διέπει το εν λόγω πρωτότυπο gadget είναι ότι βοηθάει σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μειώνεται αισθητά ο χρόνος στον οποίο αφιερώνει ο χρήστης για να ελέγξει τις ενημερώσεις που λαμβάνουν χώρα στα πιο γνωστά social networks. Εκτός όμως από τη προαναφερθείσα βασική λειτουργία του, το Hicon μέσω μίας ειδικής social-based εφαρμογής θα ενθαρρύνει τους χρήστες του στην επικοινωνία τους με άλλους users που φορούν το βραχιόλι. Για παράδειγμα, ο κάτοχος του Hicon εάν βρεθεί σε μία περιοχή που υπάρχει ένας χρήστης με κοινά ενδιαφέροντα το Hicon θα αρχίσει να αναβοσβήνει, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μία ξεχωριστή κοινότητα που θα φέρνει τους χρήστες της συσκευής πιο κοντά. Παράλληλα, το εν λόγω βραχιόλι θα περιλαμβάνει και άλλες high-tech λειτουργίες για όσους το φορούν, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα για ανταλλαγή social media profiles και άλλων πληροφοριών μέσω μίας απλής χειραψίας!

    Hicon

    Για να παραμένει διαρκώς συνδεδεμένο με το smartphone του χρήστη, τo Hicon θα βασίζεται στο πρότυπο Bluetooth 4.0 LTE και η εφαρμογή θα είναι συμβατή με τα λειτουργικά Android και iOS. H μπαταρία του θα χαρίζει αυτονομία 14 ημερών, ενώ θα απαιτούνται μόλις 40 λεπτά για μία πλήρη φόρτιση. Το Hicon θα κυκλοφορήσει σε έξι διαφορετικά χρώματα, ενώ αυτή τη στιγμή οι δημιουργοί του τρέχουν μία crowdfunding campaign στο Indiegogo, έχοντας συγκεντρώσει κοντά στα 2.100 δολάρια με το στόχο να ανέρχεται στα 60.000. Αν και πρωτότυπο και με μπόλικες high-tech πινελιές σίγουρα μας βάζει σε σκέψεις για το πόσο χρήσιμη μπορεί να αποδειχθεί μία συσκευή αυτού του τύπου. Δείτε και το video που ακολουθεί για να σχηματίσετε μία καλύτερη εικόνα για αυτό…

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles