14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Hisense C20 Hands-On Review: «O “King Kong” των value for money smartphones»!

    Μετά το budget-friendly F20, το οποίο μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αποτελώντας μία τίμια και δυναμική πρόταση, πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και το C20, το οποίο επιχειρεί να συνδυάσει τα high-end χαρακτηριστικά με τη rugged φιλοσοφία, πράγμα που σημαίνει ότι στόχος της ναυαρχίδας της κινεζικής Hisense είναι να συνδυάσει στη συγκεκριμένη συσκευή υψηλά tech specs, μοναδική αντοχή, αλλά και συγχρόνως premium feeling. Το πώς συνδυάζονται τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά θα το μάθετε στο review που ακολουθεί…

    Hisense C20 (3)

    Rugged Beauty!

    Όταν κάποιος ακούει για κάποιο smartphone που έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την αντοχή, σίγουρα το μυαλό σας θα πάει αμέσως σε ογκώδεις συσκευές που ζυγίζουν αρκετά γραμμάρια και σίγουρα δεν διεκδικούν δάφνες για την εξωτερική τους εμφάνιση. To Hisense C20 όμως είναι μία τελείως «διαφορετική κατάσταση» σε σχεδιαστικό επίπεδο, καθώς μπορεί ναι μεν να είναι ένα rugged smartphone, αλλά παράλληλα είναι και όμορφο εξωτερικά. Οι «γυάλινες» και λείες επιφάνειες και το σκληρό ενισχυμένο περίβλημα εγγυώνται όμορφο design, το οποίο δεν γίνεται θυσία στο βωμό της αυξημένης αντοχής. Οι compact διαστάσεις του (144×72,1×8,6 mm) προσφέρουν ευελιξία και άνεση στο χειρισμό και σίγουρα είναι μία συσκευή, η οποία αμέσως τραβάει τα βλέμματα.

    Hisense C20 (11)

    Το Hisense C20 έρχεται με πιστοποίηση IP67, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδιάβροχο, ενώ παράλληλα εμφανίζει εξαιρετική αντοχή στις πτώσεις και στη σκόνη. Ενδεικτικό είναι ότι αποκαλείται «King Kong», οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι το C20 είναι ένα smartphone που σίγουρα δεν… αστειεύεται σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της αντοχής. Και επειδή σίγουρα διαβάζοντας την παραπάνω γραμμή σίγουρα θα ήρθε στο μυαλό σας ο γνωστός κινηματογραφικός γορίλλας, αξίζει να σημειώσουμε ότι το C20 διαθέτει προστασία Gorilla Glass 4 στο προστατευτικό γυαλί της οθόνης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κυριολεκτικά… «άτρωτο».

    Hisense C20 (9)

    Εξετάζοντας πιο προσεκτικά το C20 και τα σημεία που είναι τοποθετημένα τα πλήκτρα ελέγχου και οι υποδοχές του είναι εμφανές ότι η κινεζική εταιρεία φρόντισε ώστε τα buttons της συσκευής να προσφέρουν τον maximum έλεγχο στον χρήστη του κινητού. Ειδικότερα, στην δεξιά πλευρά βρίσκονται τοποθετημένα τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου και το πλήκτρο power/lock, όπως επίσης και το πάντοτε χρήσιμο shutter button που βοηθάει στην πιο άμεση λήψη φωτογραφιών.

    Hisense C20 (8)

    Στην αριστερή πλευρά πρόκειται να συναντήσετε ένα ειδικό «προστατευμένο» tray, το οποίο «φιλοξενεί» την micro SIM slot (η πρόταση της Hisense υποστηρίζει dual SIM λειτουργία), ενώ λίγο πιο δίπλα βρίσκεται η USB θύρα για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων. Στην άνω πλευρά του C20 υπάρχει το παραδοσιακό audio input jack, το οποίο όμως καλύπτεται από μία ειδική καλύπτρα για να μην μπαίνει το νερό. Τέλος, λίγο πριν ολοκληρώσουμε την ανάλυση του εξωτερικού design, αξίζει να αναφέρουμε ότι η συσκευή δεν διαθέτει κάποιο αποσπώμενο καπάκι (και αφαιρούμενη μπαταρία), κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού ακολουθείται ένας rugged σχεδιασμός που αυξάνει την ανθεκτικότητα και την στιβαρότητα της κατασκευής.

    Hisense C20 (10)

    Σε γενικές γραμμές, εάν κρίνουμε την εξωτερική του εμφάνιση, το Hisense C20 πρόκειται για μία λύση που συνδυάζει ομορφιά, ευκολία χειρισμού και υψηλή αντοχή και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στην Hisense που έχει καταφέρει να συνδυάσει με αρμονία τα τρία προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

    “King Kong” και στα ενδότερα!

    Η εξωτερική εμφάνιση σίγουρα σε κερδίζει, όμως το ίδιο συμβαίνει και με το display και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, καθώς το high-end smartphone της κινεζικής εταιρείας «μετράει» τόσο στο display όσο και στα specs του. Ξεκινώντας από την οθόνη, το 5 ιντσών IPS display με ανάλυση στα 720p και πυκνότητα pixels στα 294ppi μπορεί με άνεση να προσεγγίσει την ποιότητα ενός AMOLED display. Ζωντανά και συγχρόνως ρεαλιστικά χρώματα, άριστα επίπεδα φωτεινότητας και πολύ καλή ευκρίνεια συνθέτουν την εικόνα ενός display υψηλών προδιαγραφών που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

    Hisense C20 (4)

    Πέραν του εξαιρετικού display, το C20 ξεχωρίζει επίσης για τις μοναδικές επιδόσεις του, καθώς ο octa-core επεξεργαστής (σε Snapdragon 615) που είναι χρονισμένος στα 1,4GHz σε συνδυασμό με τα 3GB μνήμης RAM είναι βέβαιο ότι θα τρέχει με χαρακτηριστική άνεση ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές που θα κληθεί το smartphone σας να σηκώσει, αποτελώντας ένα κινητό τηλέφωνο πραγματική «επένδυση» για το μέλλον! Επιπλέον, με 32GB onboard storage το βέβαιο είναι ότι θα αποθηκεύσετε σε αυτό πλήθος από multimedia αρχεία. Ίσως να χρειαζόμασταν εδώ το «κάτι παραπάνω» με την ύπαρξη μίας θύρας για την εισαγωγή καρτών microSD (η οποία ομολογουμένως λείπει), παρόλα αυτά ακόμη και έτσι το C20 με τα 32GB αποθηκευτικού χώρου θα καλύψουν την πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού.

    Hisense C20 (2)

    Σε ότι έχει να κάνει με το Interface και το λειτουργικό που «φοράει», η πρόταση της Hisense έρχεται με Android Lollipop 5.1, ενώ το custom skin της Hisense ξεχωρίζει για την ευελιξία και την ευκολία χρήσης που προσφέρει. Επίσης, από άποψη απόδοσης, η high-end πρόταση της κινεζικής εταιρείας δεν θα σας δυσαρεστήσει, καθώς η κίνηση και η ροή των menus είναι εξαιρετικά ομαλή και ταχύτατη.

    Hisense C20 1 UI

    Ολοκληρώνοντας, από τη συσκευή δεν θα μπορούσαν να λείπουν μία σειρά από connectivity options όπως είναι η υποστήριξη Wi-Fi Direct, Bluetooth, GPS, FM δέκτη και φυσικά υποστήριξη 4G / LTE.

    Hisense C20 (6)

    Φυσικά, το C20 δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει και μία σειρά από δυναμικές camera λειτουργίες (geo-tagging, autofocus, LED flash, face detection, panorama, HDR) με τον main sensor της συσκευής να προσφέρει ποιότητα στα 13MP, ενώ η μπροστινή selfie cam θα ικανοποιήσει τους selfie lovers με τα 5MP που προσφέρει. To φωτογραφικό αποτέλεσμα μπορεί να μην κατατάσσει το Hisense C20 στην κορυφή των smartphones, ωστόσο το αποτέλεσμα βρίσκεται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα.

    Hisense C20 (5)

    Παράλληλα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην πολύ καλή απόδοση της μπαταρίας, η οποία με χωρητικότητα στα 3.100mAh, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα σας καλύψει και με το παραπάνω. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμετην εξαιρετική ηχητική απόδοση της συσκευής, καθώς το Dolby σύστημα ήχου εγγυάται crystal-clear ήχο και πολύ καλά επίπεδα έντασης.

    Hisense C20 (7)

    Δυνατό και οικονομικό!

    Το C20 είναι μία πρόταση που εύκολα μπορεί να ταιριάξει ακόμη και με τα πιο απαιτητικά γούστα του καταναλωτικού κοινού. Από την μία υπάρχει η rugged φιλοσοφία και από την άλλη τα ανεπτυγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και το όμορφο design, κάτι το οποίο καταρρίπτει το μύθο ότι ένα υπερενισχυμένο smartphone είναι άσχημο στην εμφάνιση, καθώς άνετα μπορεί να γίνει ο καθημερινός mobile σύντροφος σας. Με  τιμή άλλωστε μόλις στα 209 ευρώ, το Hisense C20 είναι μία ιδανική value for money πρόταση για τους users που αναζητούν ένα αποδοτικό smartphone και δεν είναι διατεθειμένοι να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα για να το αποκτήσουν… Δείτε το, σίγουρα αξίζει!

    Επίσημος διανομέας των smartphones της Hisense είναι η Expus.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles