15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Hisense L675 hands-on review: Οικονομικά προσιτό και με συμπαθητικές επιδόσεις!

    Έπειτα από την παρουσίαση της συσκευής Hisense f20 που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά, σειρά έχει τώρα μια άλλη συσκευή της ίδιας εταιρείας, καθώς θα γνωρίσουμε το Hisense L675 από κοντά, μια άλλη συσκευή της ίδιας εταιρείας, που τώρα πραγματοποιεί τα πρώτα βήματα στο χώρο των smartphones. Μέσω της συγκεκριμένης παρουσίασης θα προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα για τις επιδόσεις της συσκευής και τη γενικότερη συμπεριφορά της σε καθημερινή χρήση, αποκλειστικά στο DigitalLife.gr. Πρώτα όμως πριν προχωρήσουμε στην επόμενη ενότητα της παρουσίασης να ευχαριστήσουμε την ελληνική εταιρεία Expus, η οποία έχει αναλάβει τη διανομή των συσκευών στην Ελλάδα, χωρίς τη συνεισφορά της οποίας, δεν θα ήταν εφικτή αυτή η παρουσίαση.

    hisense l675

    Εξωτερικά χαρακτηριστικά

    Ας περάσουμε τώρα στα περιεχόμενα της συσκευασίας. Πιο συγκεκριμένα, μόλις ανοίξει κάποιος την συσκευασία έρχεται αντιμέτωπος με τη συσκευή, η οποία βρίσκεται στο πάνω μέρος. Από κάτω ακολουθούν τα παρελκόμενα και πιο αναλυτικά, ο φορτιστής, τα ακουστικά του smartphone, το καλώδιο USB.

    Hisense L675
    Έχοντας ολοκληρώσει την αναφορά μας στη συσκευασία και το περιεχόμενό της, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της συσκευής, το design που επέλεξε να ακολουθήσει η εταιρεία, αλλά θα περάσουμε και στα ενδότερα, βλέποντας την μπαταρία, τις θέσεις για κάρτα SIM αλλά και το microSD slot. Η έκδοση της συσκευής που μας στάλθηκε είναι μαύρη εξολοκλήρου. Το χρώμα, σε συνδυασμό με τις διαστάσεις της συσκευής και το κράτημα στο χέρι, αρχικά μας προκαταλαμβάνουν θετικά. Η συσκευή επιτρέπει το άνετο κράτημα με το ένα χέρι ακόμη και αν κάποιος δεν έχει μεγάλα χέρια. Πάνω στη συσκευή, δεν βλέπουμε κάτι το ιδιαίτερο, υπάρχει η θύρα φόρτισης, η θύρα για ακουστικά και τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης.

    Hisense L675

    Ας περάσουμε τώρα στο εσωτερικό μέρος του smartphone. Εκεί ερχόμαστε αντιμέτωποι με την μη αφαιρούμενη μπαταρία. Η μπαταρία καλύπτεται από ένα πλαστικό κάλυμμα χρώματος μαύρου. Προχωρώντας προς τα πάνω βλέπουμε την θύρα η οποία χρησιμεύει για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής. Παράλληλα, συναντάμε και τις δυο θύρες για την είσοδο των καρτών SIM.

    hisense l675

    Λίγα λόγια για τα ακουστικά. Τα ακουστικά μας άρεσαν. Εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά για μια τέτοια συσκευή και σε αυτό το κόστος είναι αρκετά καλά. Επίσης, μας άρεσε και η αίσθηση που μας αφήνει στο αυτί, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Παράλληλα, η ποιότητα ήχου ήταν ικανοποιητική.

    Hisense L675

    Τεχνικά χαρακτηριστικά: To MT6735 SοC της Mediatek και Android 6.0! 

    Πάμε τώρα να αναφερθούμε αναλυτικά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Αρχικά να αναφέρουμε η συσκευή έρχεται με προεγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα της Google και πιο συγκεκριμένα το Android 6.0 Marshmallow. Φέρει τετραπύρηνο επεξεργαστή MT6735P χρονισμένο στα 1.0 GHz, οθόνη 5 ιντσών IPS, ενώ η ανάλυσή της φθάνει τα 1.28 x720 pixels. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το smartphone φέρει 8GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω μιας κάρτας MicroSD έως τα 32GB. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια κάμερα των 8MP με Led Flash, ενώ διαπιστώνουμε την ύπαρξη ακόμη μιας στο μπροστινό μέρος των 5MP. Θα μιλήσουμε αναλυτικότερα για το καθένα παρακάτω.

    Το Mediatek 6735 είναι ένα τετραπύρηνο SoC, αρχιτεκτονικής 64-bit που φέρει επεξεργαστή ARM Cortex-A53 και γραφικά ARM Mali-T720. Έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει μια ιδανική λύση για εκείνους τους κατασκευαστές, οι οποίοι θα θελήσουν να δημιουργήσουν συσκευές με τίμιες επιδόσεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Υπάρχουν δυο εκδόσεις του συγκεκριμένου chip, η MT6735M και η MT6735P. Το Hisense L675 έρχεται με το MT6735P, η συχνότητα του οποίου αγγίζει τo 1GHz.

    Lock screen & Home Screen

    Η οθόνη κλειδώματος στη Marshmallow είναι σχεδόν ίδια με αυτή που συναντάμε στη Lollipop έκδοση του Android. Υπάρχουν όμως ορισμένες διαφορές που καλό είναι να κάνουμε μια σύντομη αναφορά. Για παράδειγμα, ενώ η Lollipop έκδοση του Android διέθετε συντομεύσεις για την κάμερα και το πληκτρολόγιο διενέργειας κλήσεων, η Marshmallow διαθέτει πλέον συντόμευση προς τη φωνητική αναζήτηση της Google. Η μικρή, αλλά πολύ σημαντική αυτή αλλαγή, αποτελεί μια σαφέστατη ένδειξη σε ποιο βαθμό είναι ενσωματωμένες οι φωνητικές εντολές στη νέα αυτή έκδοση. Ακόμη θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η φωνητική αναζήτηση πλέον υιοθετεί ένα πολύ ανανεωμένο design, ενώ η Home Screen διατηρεί κάποιες ομοιότητες σε σχέση με την Lollipop.

    screen 1

    App drawer – Συρτάρι εφαρμογών

    Το συρτάρι εφαρμογών στη Marshmallow δέχθηκε ορισμένες σημαντικές τροποποιήσεις κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών εκδόσεων του λειτουργικού, με την τελική του έκδοση να διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός μενού κάθετης πλοήγησης, εν αντιθέσει με την οριζόντια κύλιση που συναντά κανείς σε προηγούμενες εκδόσεις. Ωστόσο, παρέχονται δυο επιλογές πλοήγησης. Η κάθετη που αναφέραμε πιο πάνω, ενώ δίνεται και η δυνατότητα να αναζητήσει κανείς την εφαρμογή που επιθυμεί, απλά με την πληκτρολόγηση του πρώτου γράμματος του ελληνικού αλφαβήτου στη νέα μπάρα αναζήτησης που έχει προστεθεί. Φυσικά, ο συγκεκριμένος τρόπος πλοήγησης στο αποκαλούμενο συρτάρι εφαρμογών είναι πιο εύχρηστος για πολλούς και λύνει σημαντικά προβλήματα της Lollipop έκδοσης.

    Ως είθισται μπορείτε να προβείτε στη μεταφορά εφαρμογών από το App drower στην αρχική οθόνη, αλλά όταν πλέον επιλέξετε μια εφαρμογή και διατηρήσετε το δάχτυλο πατημένο πάνω σε αυτήν, εμφανίζεται πλέον και μια νέα δυνατότητα γρήγορης απεγκατάστασης, κάτι που μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να γίνει στην Lollipop έκδοση του Android. Kαι το καλύτερο είναι ότι όλες αυτές οι εφαρμογές αποτελούν μέρος της εφαρμογής Google Search, επομένως μια αναβάθμιση σε αυτό θα προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά σε παλαιότερες εκδόσεις του Android.

    screenshot 2

    Doze & App standby

    Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του νέου Android 6.0 είναι και οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Φυσικά αναφερόμαστε στη λειτουργία Doze, η οποία αναγνωρίζει πότε η συσκευή δεν χρησιμοποιείται και εισέρχεται σε κατάσταση hibernation. Φυσικά ο όλος τρόπος λειτουργίας της τεχνολογίας είναι πιο περίπλοκος αλλά σε γενικές γραμμές η προαναφερθείσα περιγραφή αποτελεί αντιπροσωπευτική σε κάποιο βαθμό του ρόλου της λειτουργίας μέσα στο Android. Για παράδειγμα, ενώ άλλες συσκευές χάνουν κατά μέσο όρο 15-25% της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η λειτουργία Doze υπόσχεται να ρίξει το ποσοστό αυτό στο μόλις 3-5%. Στο Hisense L675, η συμπεριφορά της μπαταρίας ήταν άριστη και η εργασία της Hisense σε αυτό τον τομέα εκπληκτική.

    Το App standby είναι μια λειτουργία παρόμοια με το Doze, το οποίο αναγνωρίζει αυτόματα τις εφαρμογές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα και τις τοποθετεί σε κατάσταση deep sleep, που στην ουσία είναι το ίδιο με την απενεργοποίηση στις Ρυθμίσεις. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πόρους συστήματος, να έχει πρόσβαση σε δίκτυα. Ωστόσο, η Google έχει προνοήσει και επιτρέψει την τοποθέτηση σε λίστα εξαίρεσης, συγκεκριμένων εφαρμογών.

    screenshot 3

    MicroSD support – Adaptable Storage Devices! 

    Η συζήτηση σχετικά με το θέμα της κάρτας Micro SD και της υποστήριξης εκ μέρους του Android, έχει εγείρει ένα σημαντικό προβληματισμό όλα αυτά τα χρόνια. Η επέκταση του αποθηκευτικού χώρου μέσω κάρτας SD ήταν πάντοτε ένα από τα χαρακτηριστικά μείζονος σημασίας σε πολλές συσκευές του Android. Ωστόσο η Google, θεώρησε ότι οι κάρτες SD δημιουργούσαν ένα σημαντικό κενό ασφαλείας και προέβη στην αφαίρεση της υποστήριξης στην KitKat. Ωστόσο, ύστερα από την σκληρή κριτική που της ασκήθηκε από τους developers, επαναφέρθηκε στη Lollipop.

    Με την άφιξη της Marshmallow, η Google όχι μόνο συνεχίζει την υποστήριξη καρτών SD, αλλά επιπροσθέτως η υποστήριξη βελτιώθηκε από κάθε άποψη. Πλέον οι κάρτες SD μπορούν να γίνουν format στην εκάστοτε συσκευή και πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενιαίος αποθηκευτικός χώρος. Δηλαδή σε μια συσκευή με 16GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και με μια κάρτα των 16GB, λογίζεται και αναγνωρίζεται από την συσκευή ως ενιαίος. Έτσι το smartphone φθάνει να έχει 32GB χώρου αποθήκευσης. Από την άλλη πλευρά, μια κάρτα που έγινε formatted σε μια συσκευή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλο smartphone. Για να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να σβηστούν όλα τα δεδομένα.

    screenshot 4

    Κάμερα και αυτονομία μπαταρίας

    Έφθασε η στιγμή που θα πρέπει να αφιερώσουμε και λίγες γραμμές της συγκεκριμένης παρουσίασης στις δυνατότητες της κάμερας και την αυτονομία που παρουσιάζει η μπαταρία. Πιο συγκεκριμένα η συσκευή καταφθάνει με μια κάμερα των 8MP στο πίσω μέρος της συσκευής. Η εφαρμογή της κάμερας στο εσωτερικό του Android, παρέχει πολλές επιλογές. Μέσα από αυτές ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει κατά τέτοιον τρόπο την κάμερα, έτσι ώστε η λειτουργία της να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του εφέ χρώματος, της λειτουργίας σκηνής, της ισορροπίας λευκού. Παράλληλα, επιτρέπεται η ρύθμιση της ποιότητας λήψης φωτογραφιών και φυσικά η ποιότητα του video. Μα μην αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι ακριβώς από κάτω από την κάμερα, υπάρχει το flash το οποίο υπόσχεται να υποβοηθά την κάμερα, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    Η ποιότητα των φωτογραφιών για εμένα ήταν απόλυτα ικανοποιητική για μια συσκευή τέτοιου κόστους. Η αποτύπωση των χρωμάτων ήταν εξαιρετική, αποτελώντας ιδανική λύση για όσους αλληλεπιδρούν συνεχώς με τα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης, ικανοποιητική ήταν και η ποιότητα της κάμερας που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση video κλήσεων, αλλά και για τη λήψη φωτογραφιών selfies. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την κύρια κάμερα της συσκευής, που μπορείτε να δείτε στο εξής link.

    Αυτονομία μπαταρίας

    Hisense L675

    Ένας ακόμη τομέας που μας εντυπωσίασε στη συγκεκριμένη συσκευή είναι η αυτονομία της μπαταρίας. Κατάφερε να μου προσφέρει δυόμιση ολόκληρες ημέρες χρήσης με ένα απλό κλείσιμο το βράδυ (21:00 – 9:00) και με εντατική αλλά όχι τόσο βαριά χρήση. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό και νομίζω ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στη Hisense την καλή δουλειά που έχει κάνει στο συγκεκριμένο κομμάτι.

    Επιδόσεις και Benchmarks

    Και τώρα η στιγμή των benchmarks. Για κάποιους οι επιδόσεις με τη μορφή αριθμών, δεν διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο, για άλλους πάλι συμβαίνει το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε τα αποτελέσματα που λάβαμε από το AnTuTu και από το Gfxbench. Όπως θα δείτε και εσείς παρακάτω στα screenshots, τα νούμερα είναι χαμηλά, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο, η συσκευή σε καθημερινή χρήση είναι πολύ καλή και το ρολάρισμα του λειτουργικού άψογο. Ακολουθούν τα αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι δεν παρατηρήσαμε κάποια σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας ενώ τρέχαμε τις δοκιμές.

    screen

    Επίλογος – Συμπεράσματα

    Hisense L675

    Το Hisense L675, είναι μια οικονομική συσκευή. Μπορεί να υστερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες, αλλά κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με τα τίμια χαρακτηριστικά που αυτή προσφέρει. Μπορεί να μην διαθέτει χαρακτηριστικά αρκετά δημοφιλή στις μέρες μας, όπως ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος έχει καταφθάσει σε πολλές συσκευές χαμηλού κόστους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί την ιδανική λύση για κάποιον που επιθυμεί μια οικονομική συσκευή για απλές και καθημερινές εργασίες.

    hisense l675

    Σίγουρα, υπάρχουν καλύτερες προτάσεις στην αγορά, όμως το Hisense L675 μπορεί να αγοραστεί και δικαιολογεί πλήρως την τιμή του για αυτά που προσφέρει. Συνδυάζει χαμηλή τιμή και ικανοποιητικά χαρακτηριστικά, μια συνήθης πρακτική των κινεζικών εταιρειών. Μια πρακτική που τις έχει αναδείξει σε όλον τον κόσμο και συχνά προτιμώνται έναντι άλλων, ακόμη και γνωστών κατασκευαστών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles