15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς οι Iron Maiden κερδίζουν από την πειρατεία

    Να που κάποιοι πιστεύουν πως η πειρατεία μπορεί να είναι χρήσιμη για τους πιο έξυπνους της μουσικής βιομηχανίας και οι αγαπημένοι μεταλλάδες Iron Maiden, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

    Ενώ για το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας θεάματος, η πειρατεία είναι κάτι που πρέπει να πολεμηθεί με κάθε μέσο, η ιστορική μπάντα των Iron Maiden, αποδεικνύονται περισσότερο έξυπνοι και ευρηματικοί, καθώς, χρησιμοποιούν την πειρατεία για να κλείσουν πολύ επιτυχημένες live εμφανίσεις. Πώς το κάνουν αυτό;

    Iron_Maiden

    Διαπιστώνοντας οι γερόλυκοι του μέταλ πως η πώληση δίσκων είναι μία αποτυχημένη (πια) δραστηριότητα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα στατιστικά των πειρατικών downloads καθώς, έχει αποδειχτεί πως, όσο περισσότερα downloads πραγματοποιούνται για ένα συγκρότημα, τόσοι περισσότερο «πωρωμένοι» fans θα επιδιώξουν να παρακολουθήσουν μία συναυλία του συγκεκριμένου συγκροτήματος. Άρα, τα χρήματα που χάνουν από τις πωλήσεις άλμπουμ που δεν πραγματοποιούνται πια, μπορούν να τα κερδίσουν οργανώνοντας live.

    Οι Iron Maiden χρησιμοποίησαν την Musicmetric, μία βρετανική εταιρεία που ασχολείται με το data-mining. Παρακολούθησαν τις αναφορές στο συγκρότημά τους στα social media και διαπίστωσαν πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εκείνους στη Λατινική Αμερική. Διαπίστωσαν όμως επίσης ότι, η Λατινική Αμερική είναι η γεωγραφική περιοχή εκείνη που παρατηρούνται και τα περισσότερα πειρατικά downloads της μουσικής τους.

    Αντί να αρχίσουν να «κυνηγούν» πειρατές και να τους σύρουν στα δικαστήρια, οι Iron Maiden αποφάσισαν να εμφανίζονται πιο συχνά σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι των τουρνέ τους και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Τα έσοδα από το τελευταίο τους show στο Sao Paulo, ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Και δεν είναι μόνο αυτό.

    Αξιοποιώντας τα στοιχεία από τα πειρατικά downloads και επενδύοντας στην δημοφιλία τους σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, οι Iron Maiden εξασφάλισαν  μέσα στη 2ετία 2012-2013, περισσότερους από 5 εκατομμύρια νέους followers.

    Ηθικό δίδαγμα; Η πειρατεία δεν σκοτώνει τη μουσική. Απλά καλεί τους μουσικούς να προσαρμοστούν σε αυτή. Αν είναι έξυπνοι, θα τα καταφέρουν. Αν δεν είναι, θα συνεχίσουν να κυνηγούν μάγισσες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles