21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Να πώς η Τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει τους χρήστες Τwitter και Facebook

    Από εχθές αργά το βράδυ έχει γίνει γνωστό ότι η Τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει δεκάδες χρήστες του Twitter  με το αιτιολογικό ότι με τα tweets τους, υποκινούν ταραχές σε διάφορες πόλεις της χώρας.

    snimok_ekrana_2013-06-05_v_18.38.21.si

    Η Τουρκική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τουλάχιστον 9 ατόμων στη Σμύρνη, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ενώ μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, πραγματοποίησε τουλάχιστον 38 επιδρομές σε κατοικίες υπόπτων και προχώρησε σε συνολικά 25 συλλήψεις.

    Μπορεί να γνωρίζουμε πως η ελευθερία του λόγου δεν ήταν ποτέ το δυνατό σημείο της Τουρκικής Κυβέρνησης, όπως και πολλά θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η σύλληψη χρηστών του Twitter, μην ξεχνάμε πως είναι μία πρακτική που εφαρμόστηκε αρκετά στη Μεγάλη Βρετανία, κατά την διάρκεια των ταραχών του Αυγούστου του 2011, με τον πρωθυπουργό James Cameron να ζητά μέχρι και από την BlackBerry να συνεργαστεί για να αρθεί το απόρρητο του BlackBerry Messenger που χρησιμοποιούσαν οι νέοι που συμμετείχαν στις ταραχές εκεί.

    TURKEY-POLITICS-PROTEST

    Η Τουρκική αστυνομία, όμως, έκανε κάτι πολύ περισσότερο απλό. Παρακολούθησε κατά πάσα πιθανότητα τα hashtags #direngeziparki ή #direnizmir, αλλά και γενικότερα τη δραστηριότητα στο twitter των νέων που ενημέρωναν άλλους χρήστες για τις κινήσεις της αστυνομίας. Η Τουρκική αστυνομία φέρεται να παρακολουθούσε τους χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει στους λογαριασμούς τους την εισαγωγή τοποθεσίας. Από την τοποθεσία μπόρεσαν και εντόπισαν αρκετούς από αυτούς.

    Εξ ου και όλοι οι χρήστες μεταξύ τους ενημερώνουν να απενεργοποιήσουν όλοι τη λειτουργία Tweet Location, για να αποφύγουν επισκέψεις της Τουρκικής Αστυνομίας. Πρακτική που φαίνεται να ακολουθούν και οι χρήστες του Facebook.

    Με 3 νεκρούς ήδη, περισσότερους από 4000 τραυματίες και 10άδες ανθρώπους να νοσηλεύονται στην εντατική, αλλά και την συνεχιζόμενη εμμονή της κυβέρνησης Ερντογάν να καταστήσει την Τουρκία ένα ακόμα Ισλαμικό κράτος, σχεδόν 100 χρόνια από την σύστασή του και τη σαφή δυτική προοπτική που είχε προσπαθήσει (όχι και με τόσο «δημοκρατικό τρόπο» επίσης) ο Κεμάλ Ατατούρκ, συνεχίζονται και απόψε, για 7η ημέρα οι κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της γειτονικής χώρας, κινητοποιήσεις που δεν φαίνεται ότι θα καταλαγιάσουν εύκολα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles