18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Έρευνα της HP αποκαλύπτει ότι security και smartwatches δεν πάνε μαζί!

    Συχνά συζητάμε για το πόσο ασφαλή είναι τα κινητά μας τηλέφωνα και η αλήθεια είναι ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες καταβάλλουν προσπάθειες ώστε τα smartphones τους να είναι όσο το δυνατόν περισσότερα ανθεκτικά σε περιπτώσεις ιών και hacking επιθέσεων. Ωστόσο, τι γίνεται με την περίπτωση των smartwatches; Μία πρόσφατη έρευνα της HP απέδειξε ότι τα “έξυπνα ρολόγια” δεν τα πάνε πολύ καλά με το θέμα της ασφάλειας, καθώς smartwatches και security φαίνεται να διάγουν βίους αντίθετους

    rock-smartwatch

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης έρευνας της HP ούτε ένα από τα δέκα smartwatches που δοκιμάστηκαν δεν έκανε ασφαλές authentication στη διάρκεια της ζεύξης με το κινητό του χρήστη. Παράλληλα, όλα τα smartwatches στερούνται της δυνατότητας κλειδώματος ύστερα από 3 ή 5 αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής password. Αυτό σημαίνει ότι οι hackers μπορούν να hackάρουν με χαρακτηριστική ευκολία οποιοδήποτε smartwatch, δοκιμάζοντας μέσω ειδικών hacking τεχνικών όλους τους πιθανούς κωδικούς.

    apple-watch-smartwatches-mainstream-02

    Επιπλέον, το 70% των smartwatches που υπεβλήθησαν στα εξονυχιστικά τεστ της HP εμφάνισαν τρωτά σημεία στη διαδικασία της αναβάθμισης firmware, αν και το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι όλα τα firmware updates φέρουν digital signature που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο για τους hackers να επέμβουν και να εγκαταστήσουν κάποιο αλλοιωμένο firmware, παρόλα αυτά οι hackers μπορούν με χαρακτηριστική ευκολία να κατεβάσουν οποιοδήποτε firmware και αφού πρώτα το μελετήσουν διεξοδικά να ανακαλύψουν τυχόν παραβλέψεις και τρωτά σημεία στην ασφάλεια. Παράλληλα, σε 3 στα 10 smartwatches παρουσιάστηκαν προβλήματα στην ασφάλεια των εφαρμογών τους.

    Stoixeia erevnas

    Τα δεδομένα της συγκεκριμένης έρευνας είναι πολύ χρήσιμα, καθώς όσο περνάει ο καιρός τα smartwatches θα αποκτούν μεγαλύτερη βάση στην αγορά, για αυτό και οι εταιρείες θα πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι οι hackers δεν θα μπορούν να κάνουν φύλλο και φτερό τα “έξυπνα ρολόγια”.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles