18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η μεγάλη πτώση της HTC συνεχίζεται και στο Γ’ τρίμηνο του 2015!

    Είναι γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, η HTC δεν βρίσκεται και στην καλύτερη της φάση από οικονομικής απόψεως, καθώς οι απώλειες της είναι αρκετά μεγάλες. Μάλιστα, η ελεύθερη πτώση των μετοχών της, που έφτασαν πριν από μερικούς μήνες σε ιστορικό χαμηλό… δεκαετίας, ουσιαστικά οδήγησε την χρηματιστηριακή αξία της ταϊβανέζικης εταιρείας στα τάρταρα. Και ενώ αρκετοί παράγοντες της αγοράς περιμένουν την “ανάκαμψη” της, δυστυχώς από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στο 2015, καθώς τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που αφορούν στο Γ’ τρίμηνο του 2015 δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά…

    HTC

    Συγκεκριμένα, η HTC εξακολουθεί να “ματώνει”, έχοντας ζημιές που ξεπέρασαν τα 138 εκατομμύρια δολάρια (για τη χρονική περίοδο από την 1η Ιουνίου μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου). Τα συνολικά έσοδα μάλιστα υπέστησαν μία τεράστια καθίζηση, καθώς για την ίδια χρονική περίοδο πέρσι ανέρχονταν στα 1.29 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ με βάση τα τελευταία στοιχεία είναι σχεδόν τα μισά, φτάνοντας περίπου τα 658 εκατομμύρια. Παρατηρώντας τα προαναφερθέντα οικονομικά στοιχεία καθίσταται σαφές ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή για την ιστορική εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομα της με ορισμένες πολύ δυνατές συσκευές. Ωστόσο, πρόσφατα μία μικρή ηλιαχτίδα φωτός φαίνεται ότι φώτισε το σκοτεινό τούνελ στο οποίο βρίσκεται η HTC, καθώς η μετοχή της κατάφερε να ξεκολλήσει λίγο και από τα 40.35$ που είχε κατρακυλήσει στις 24 Αυγούστου να φτάσει στα 65.80$. Η είδηση για τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα αναζωογονήσουν την εικόνα της HTC επιδράει θετικά στους επενδυτές, οι οποίοι έχουν αρχίσει να βλέπουν με καλό μάτι την συγκεκριμένη προοπτική, εν αντιθέσει με τους εργαζόμενους βέβαια, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο με πολλές εκατοντάδες απολύσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles