15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επιστροφή στην κερδοφορία για την HTC

    Μετά από συνεχόμενα τρίμηνα στα οποία κατέγραφε απώλειες, η HTC παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου του 2014, με οριακή κερδοφορία!

    Ο Jason Mackenzie, Πρόεδρος της HTC America με τον Peter Chou, CEO της ταϊβανέζικης εταιρείας, στο event παρουσίασης του HTC One (M8) στη Νέα Υόρκη.
    Ο Jason Mackenzie, Πρόεδρος της HTC America με τον Peter Chou, CEO της ταϊβανέζικης εταιρείας, στο event παρουσίασης του HTC One (M8) στη Νέα Υόρκη.

    Συγκεκριμένα, στο τρίμηνο αυτό που έληξε στις 30 Ιουνίου, η εταιρεία είχε κέρδη προ φόρων περί τα 68 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο τζίρος της ανήλθε στο 1,6 δις ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της άγγιξαν τα 55,6 εκατομμύρια ευρώ, επίδοση σημαντικά βελτιωμένη από το αρνητικό αποτέλεσμα του Q1.

    Σαφώς και οι πωλήσεις του HTC One M8 που έγιναν κατά κύριο λόγο μέσα στο τρίμηνο αυτό, έπαιξαν το ρόλο τους, ενώ και η κυκλοφορία αρκετών, νέων Desire συσκευών έδωσε ώθηση στην εταιρεία, που διεύρυνε και ανανέωσε τη γκάμα της με ενδιαφέροντα μοντέλα. Το πρόσφατο λανσάρισμα του HTC One Mini 2 αναμένεται να συνεισφέρει και αυτό στα θετικά αποτελέσματα, αν και το τρίτο τρίμηνο δεν είναι από τα πλέον “ισχυρά” κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους. Μένει να δούμε αν το θετικό Q2 σηματοδοτεί μια αλλαγή και αν θα καταφέρει να παραμείνει κερδοφόρα η εταιρεία.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles