19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    HTC RE Camera. Μία action camera για κάθε σου δραστηριότητα!

    Μία διαφορετική συσκευή, πέρα από τα smartphones και τα tablets για τα οποία την έχουμε συνηθίσει, παρουσίασε σήμερα η HTC στο Double Exposure event της. Ο λόγος για την HTC RE camera, η οποία είχε ήδη διαρρεύσει από τις προηγούμενες ημέρες, τώρα, ωστόσο, μας αποκαλύπτεται με όλες τις λεπτομέρειές της…

    HTC RE camera 02

    Πρόκειται για μία standalone κάμερα από την ταϊβανέζικη εταιρεία, η οποία, ωστόσο, μπορεί να συνεργαστεί και με το smartphone σας, ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να τραβάει εύκολα και γρήγορα φωτός και videos κάθε στιγμή. Είναι μία μικρή και ελαφριά συσκευή (96,7 x 26,5 χιλιοστά με βάρος 65,5 γραμμάρια) που μπορείτε να χειριστείτε και με το ένα χέρι. Η εμφάνιση της (σαν ένα μικρό… περισκόπιο ή ανάποδο μηχάνημα για το… άσθμα) δε μοιάζει με τίποτα άλλο απ’ ό,τι έχετε δει σε παρόμοιες λύσεις στην αγορά (θα μπορούσε, πάντως, να τη χαρακτηρίσει κάποιος και αμφιλεγόμενη), παρ’ όλο που από την πρώτη στιγμή όλοι έσπευσαν να μιλήσουν για την GoPro της HTC. Από την εταιρεία, βέβαια, διευκρινίζουν ότι δεν πρόκεται για μία extreme sports action camera, αλλά είναι σχεδιασμένη και για άτομα που ζουν κανονικές ζωές χωρίς ακραία χόμπι και επιλογές.

    H RE camera ενσωματώνει έναν 1/2.3inch CMOS αισθητήρα και ευρυγώνιο φακό 146 μοιρών, ενώ είναι πάρα πολύ απλή στη χρήση της, αρκεί να σημειώσουμε ότι διαθέτει μόνο δύο πλήκτρα, χωρίς να έχει καν power button. Έχει αισθητήρα κρατήματος που ενεργοποιεί τη συσκευή όταν την πιάσετε στο χέρι σας, ώστε να είναι έτοιμη για τις λήψεις σας τη στιγμή που τη χρειάζεστε, καθώς και δύο LED indicator lights. Αυτό είναι όλο. Δεν έχει οθόνη, δεν έχει σκόπευτρο, ούτε κάποιο user interface φυσικά.

    Χάρη στον wide-angle φακό και το λογισμικό σταθεροποίησης, εγγυάται ότι οι λήψεις σας θα είναι άψογες, ενώ, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως viewfinder και το κινητό σας.

    Η RE camera μπορεί να τραβήξει φωτό με ανάλυση 16MPixels (με απλή πίεση του ενός πλήκτρου της) και video HD 1080p (με παρατεταμένη πίεση). Πατώντας πάλι το ίδιο πλήκτρο, σταματάτε τη λήψη, ενώ, όσον αφορά το δεύτερο πλήκτρο της συσκευής, αυτό αναλαμβάνει τα slow-mo videos.

    htc RE camera

    Αξίζει να σημειώσουμε ότι δε χρειάζεται υπολογιστή για να δείτε το υλικό που τραβήξατε, καθώς η HTC έχει αναπτύξει μία εφαρμογή που συνεργάζεται όχι μόνο με smartphones της αλλά και με άλλες Android συσκευές όπως και με… iPhone (υποστηρίζει από τις εκδόσεις Android 4.3 και iOS 7 και πάνω). Απλά την κατεβάζετε και, τα videos και οι φωτός σας εμφανίζονται άμεσα στο smartphone σας. Μέσω της RE app αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορείτε να τραβήξετε και time-lapse videos.

    Η RE είναι επιπλέον και αδιάβροχη, σύμφωνα με το πρότυπο IPx7, ώστε να μπορείτε να τραβάτε φωτό και videos έως και ένα μέτρο κάτω από το νερό για έως και για μισή ώρα. Όσο για την αυτονομία της, η μπαταρία των 820mAh επιτρέπει τη χρήση για τη λήψη 1 ώρας και 4 λεπτών συνεχούς 1080p video ή 1.200 φωτογραφιών, πριν χρειαστεί το φορτιστή της. Η κάμερα έρχεται με κάρτα microSD χωρητικότητας 8GB, ενώ υποστηρίζει κάρτες έως 128GB.

    Η HTC παρέχει ένα SDK για να επιτρέψει στους συνεργάτες της να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα της RE, καθώς και πολλά αξεσουάρ που θα επεκτείνουν τις δυνατότητές της. Τους επόμενες μήνες, όπως σημειώνει η εταιρεία, θα προσφέρει και λειτουργίες real-time broadcasting.

    Η RE camera, για την οποία έχει δημιουργηθεί ακόμη και ειδικό site (recamera.com) από την εταιρεία, θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα (άσπρο, πορτοκαλί, πράσινο και σκούρο μπλε), ενώ η τιμή της, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όπου θα κυκλοφορήσει αρχικά, φτάνει τα 199 δολάρια.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles