23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Huawei: Απίθανη η δημιουργία proprietary OS εφόσον το Android παραμένει ανοιχτό

    Τους τελευταίους μήνες, πολλές φήμες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, που ήθελαν την Google να εμπλέκεται σε δραστηριότητες που συγκλίνουν προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός πιο «κλειστού» Android. Οι φήμες αυτές, συνέπεσαν με αυτές που τόνιζαν ότι η Huawei προετοιμάζει πυρετωδώς το δικό της λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές με τη βοήθεια πρώην εργαζομένων της Nokia. Η Samsung από την πλευρά της λεγόταν ότι θα εστιάζει στο δικό της, Tizen OS.
    EMUI
    Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Huawei έσπευσε να μας γνωστοποιήσει ο CEO της εταιρείας δια μέσου της ιστοσελίδας Weibo. Εκεί, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας αναφέρει ότι η Huawei θα παραμείνει προσηλωμένη με το Android, όσο αυτό παραμένει «ανοιχτό». Δεν είναι γνωστό σε αυτό το σημείο αν η Google εξετάζει να κινηθεί προς ένα πιο «κλειστό» Android οικοσύστημα.

    Ούτε είναι γνωστοί οι λόγοι μιας τέτοιας ενδεχόμενης ενέργειας, αν το κάνει δηλαδή για να επιλύσει το πρόβλημα κατακερματισμού ή αν το κάνει για να διαφυλάξει την οπτική τη δική της όσον αφορά το Android, τόσο από άποψη χαρακτηριστικών όσο και hardware. Άλλωστε, πρόσφατα λεγόταν ότι η εταιρεία ετοιμάζει ένα δικό της smartphone που δεν θα χρειάζεται την έγκριση των κατασκευαστών για να κυκλοφορήσει ενημερώσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles