25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Huawei προσπερνάει την Microsoft και ανεβαίνει στην τρίτη θέση των κατασκευαστών με τις περισσότερες πωλήσεις!

    Πριν από καιρό η απόφαση της Microsoft να εξαγοράσει τη Nokia ήταν αν μη τι άλλο μία κίνηση υψίστης στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία που εδρεύει στο Redmond και σίγουρα αποτέλεσε μία ενέργεια, η οποία φιλοδοξούσε να ενδυναμώσει τη θέση της στην αγορά των mobile συσκευών. Ωστόσο, βλέποντας τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κίνησης ύστερα από καιρό καθίσταται σαφές ότι μάλλον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για την Microsoft. Μάλιστα, η όχι και τόσο καλή πορεία της Microsoft στον τομέα των mobile συσκευών είχε ως αποτέλεσμα η κινεζική Huawei να καταφέρει να ξεπεράσει τον αμερικανικό γίγαντα.

    huawei-p8-hands-on

    Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε για το Β’ Τρίμηνο του 2015 η εταιρεία Strategy Analytics, η Huawei αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητής τηλεφωνίας, καθώς κατάφερε να διπλασιάσει τις πωλήσεις σε σχέση με πέρσι (Β’ τρίμηνο του 2014), πουλώντας παγκοσμίως 30.6 εκατομμύρια smartphones. Αυτά τα νούμερα μεταφράζονται συνολικά στο 7% της παγκόσμιας αγοράς, με την κινεζική εταιρεία να ακολουθεί την Apple (10% μερίδιο) και την Samsung (20.5%). H Microsoft που πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση πούλησε 27.8 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας μία αισθητή πτώση σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρσι, όπου και η εταιρεία-κολοσσός του computing κατόρθωσε να πουλήσει περισσότερες από 50 εκατομμύρια συσκευές. Τα παραπάνω νούμερα εμφανίζουν μία “υποχώρηση” της Microsoft, ωστόσο το πιθανότερο είναι οι ισορροπίες να αλλάξουν σύντομα, καθώς προς τα τέλη της χρονιάς η έλευση του λειτουργικού Windows 10 Mobile ενδεχομένως να ανακατέψει την τράπουλα και να δοθεί έτσι μία παραπάνω ώθηση στα smartphones της Microsoft. Ίδωμεν…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles