21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Huawei Nexus 6P, το νέο κορυφαίο Google phone! [hands-on]

    Κάθε χρόνο, η Google “πατάει” πάνω στη mobile πλατφόρμα της που έχει κατακτήσει τον κόσμο, το Android, για να μας προσφέρει μια συσκευή που είναι φτιαγμένη ειδικά γι’αυτό και προσπαθώντας να γίνει το τέλειο, “pure” Android smartphone. Το όνομα αυτού, Nexus 6P, αυτή τη φορά, και είναι κατασκευασμένο από τη Huawei, δείχνοντας πόσο ψηλά έχει φτάσει ο Κινέζος γίγαντας για να θεωρείται ικανός να αναλάβει τη δημιουργία αυτής της συσκευής. Φυσικά το είχαμε στα χέρια μας, μαζί με το Huawei Mate 8 -αποκλειστικά- που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στη CES 2016, και σας το παρουσιάζουμε!

    nexus 6p (3)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά Huawei Nexus 6P

    • Διαστάσεις: 159.3 x 77.8 x 7.3 mm
    • Βάρος: 178 γρ.
    • Οθόνη: 5,7” AMOLED (1440 x 2560 pixels), Gorilla Glass 4, ελαιοφοβική επίστρωση
    • Επεξεργαστής: 8-core Qualcomm Snapdragon 810 (1,55-2 GHz)
    • Μνήμη: 3GB RAM, 32/64/128GB αποθηκευτικού χώρου
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-Wi-Fi hotspot-DLNA, Bluetooth v4.2 (με A2DP, LE), GPS-GLONASS, NFC, microUSB type-C
    • Λειτουργικό: Android 6.0
    • Κάμερα: 12,3 MPixel με dual-LED flash, HDR+, λήψη 4K video@30FPS, 1080p video@60FPS, slow-motion 720p@120-240 FPS, εμπρόσθια 8 MPixel με 1080p video@30FPS
    • Μπαταρία: 3.450mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, nano-SIM, διπλά ηχεία
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο USB Type-C, καλώδιο USB Type-C σε Type-A, φορτιστής (3A).

     

    επιρροές από άλλες συσκευές της Huawei γίνονται εμφανείς με την πρώτη ματιά, ειδικά στο πίσω μέρος, όπου βρίσκουμε μια ξεχωριστή, γυάλινη “λωρίδα” που στεγάζει κάμερα και φλας. Όμορφη υλοποίηση που αφήνει premium αίσθηση και την προφυλάσσει από εκδορές. Φυσικά, υπάρχει και αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που λειτουργεί ταχύτατα και άψογα και τείνει να γίνει κάτι το δεδομένο στα high-end smartphones. To “αστείο” είναι πως η όλη ιστορία με τους αισθητήρες αυτούς ξεκίνησε από το ζήτημα της ασφάλειας, αλλά εν τέλει επιβίωσαν και εξαπλώθηκαν χάρη στην ευκολία και ταχύτητα που προσφέρουν στον χρήστη, ειδικά για το κλείδωμα-ξεκλείδωμα.

    nexus 6p (8)

    Στο εμπρός μέρος δεν έχουμε κάτι το ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αλλά αμέσως διακρίνουμε τα δύο ηχεία, πάνω και κάτω από την οθόνη των 5,7 ιντσών. Το Nexus 6P είναι ένα βαρύ, αλλά λεπτό smartphone και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό γνώρισμα, όταν έχεις μια πολύ μεγάλη οθόνη στο ένα σου χέρι και πρέπει να την χειριστείς. Εντυπωσιάζει η USB Type-C θύρα που φυσικά προϋποθέτει τον USB Type-C φορτιστή στη συσκευασία, με απόδοση 3A@5V μάλιστα, για ταχύτατη φόρτιση! Μην ανησυχείτε, υπάρχει και ένα Type-C σε Type-A καλώδιο για να συνδέετε το Nexus με τον υπολογιστή σας (ή με κάποιο τυπικό powerbank), ενώ να πούμε πως δυστυχώς δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Και, ακόμη χειρότερα, για το Type-C connector η Huawei “θυσίασε” την HDMI-out δυνατότητα (ούτε MHL υποστηρίζεται, αλλά ούτε OTG), μια σημαντική έλλειψη για μια τέτοια συσκευή.

    nexus 6p (5)

     

    nexus 6p (7)

    Η οθόνη είναι AMOLED, για αλλαγή, και έχει την υψηλότερη ανάλυση που θα μπορούσε σήμερα (2K), οπότε δεν πρέπει να υπάρχει κανένα απολύτως παράπονο από αυτήν, ειδικά αφού καλύπτεται από Gorilla Glass 4 και ελαιοφοβική επίστρωση. Έτσι, δαχτυλιές δε θα δείτε πουθενά, καθώς το 6P είναι μια μεταλλική unibody κατασκευή. Εννοείται πως στο εσωτερικό βρίσκουμε τα καλύτερων των καλυτέρων, από πλευράς software και hardware: Android 6.0 Marshmallow, Qualcomm Snapdragon 810 με 3GB RAM, αλλά αν θέλετε την έκδοση με τα 32GB να θυμάστε πως δε δέχεται microSD η συσκευή. Όμως, είναι ταχύτατη και με κορυφαίες επιδόσεις παντού και πάντα. Τα ηχεία δεν εντυπωσιάζουν με την έντασή τους αλλά παράγουν υψηλής ποιότητας ήχο, οπότε θα απολαύσετε ταινίες, videos και games με το Nexus 6P. Όσο για τη συνδεσιμότητα, αν εξαιρέσετε τις ελλείψεις τις USB θύρας που προαναφέραμε, στο “ασύρματο” κομμάτι η συσκευή έχει τα πάντα… δηλαδή σχεδόν τα πάντα, εκτός από το FM ραδιόφωνο.

    nexus 6p (4)

    Για την κάμερα των 12,3 MPixels, ότι και να πούμε είναι λίγο, καθώς πρόκειται για μια από τις κορυφαίες αυτή τη στιγμή σε smartphone. Εκτός από τη λήψη 4K video στα 30 FPS και slow-motion 720 στα 120 ή 240 FPS, το ζητούμενο είναι η απόλυτη ποιότητα φωτογραφιών και videos και η εύκολη ρύθμισή της σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Το καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό, αν και θα μπορούσε να έχει ακόμα καλύτερη ποιότητα στο 4K mode. Το HDR+, πάντως, βοηθά πάρα πολύ στις λήψεις, ενώ μπορείτε να ανοίξετε την κάμερα με διπλό πάτημα του power/lock μέσα σε 1 δευτερόλεπτο περίπου, όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Η εμπρόσθια κάμερα έχει αισθητήρα 8 MPixels και κάνει λήψη 1080p video, συνολικά κρίνεται υπερ-αρκετή για κάθε χρήστη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει OIS, κάτι που αρχίζουν να επιζητούν οι απαιτητικοί χρήστες σε μια κάμερα smartphone.

    nexus 6p (6)

    Κλείνουμε με την αυτονομία που είναι σε υψηλά επίπεδα, χάρη στη μπαταρία των 3.450 mAh. Και αν ανησυχείτε για τη φόρτισή της, μη ξεχνάτε το φορτιστή των 3A. Την επαναφορτίζει ταχύτατα (για το μέγεθός της) και μπορεί να σας βοηθήσει σε δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και με πολύ μικρή διάρκειας φόρτιση.

    nexus 6p (1)

    Το Huawei Nexus 6P επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει πως… δεν υπάρχει τέλειο smartphone! Ακόμη και με τις πολλές του δυνατότητες, την εξαιρετική κατασκευή και τα high-end χαρακτηριστικά, έχει λίγες ελλείψεις που του στερούν τον τίτλου του κορυφαίου. Το καλό είναι πως αυτό αντικατοπτρίζεται στην τιμή του, αφού δε θα χρειαστείτε… δύο βασικούς μισθούς για να το αγοράσετε. Για μια τέτοια συσκευή, τα 649€ της μικρής έκδοσης με τα 32GB είναι “τσιμπημένη” τιμή, ενώ η 64άρα θα σας στοιχίσει ένα 50άρικο περισσότερα και εννοείται πως την προτείνουμε για πάν ενδεχόμενο (η 128άρα έκδοση στοιχίζει 150 ευρώ περισσότερα από την 32άρα). Δείτε το hands-on video που ακολουθεί για να μια “ζωντανή” εικόνα του νέου Nexus!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles