20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Huawei P8 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ hands-on Review: Η αποθέωση της προσιτής πολυτέλειας!

    Η Huawei όσο περνάει ο καιρός εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της mobile βιομηχανίας, καθώς τα προϊόντα της ήδη δείχνουν να έχουν βρει την χρυσή τομή, η οποία συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις και προσιτή τιμή. Αυτή η φιλοσοφία είναι που την κάνει να είναι και τόσο αρεστή στους φίλους της mobile τεχνολογίας, για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πλέον μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τόσο την Samsung όσο και την Apple και να είναι ανταγωνιστική απέναντι στα προϊόντα τους. Αυτό άλλωστε φανερώνει και το τελευταίο κομψοτέχνημα της που δεν είναι άλλο από τη νέα ναυαρχίδα της Huawei P8, μία συσκευή η οποία δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστήσει και όχι να αποτελέσει απλώς μία καλή εναλλακτική λύση απέναντι στα Galaxy S6 και iPhone 6. Huawei P8 (8)

    Premium feeling

    H πρώτη εντύπωση που μας άφησε το Huawei P8 από την πρώτη στιγμή που το κρατήσαμε στα χέρια μας είναι ότι σου δίνει μία premium αίσθηση στο χέρι. Από το πρώτο λεπτό που έρχεσαι σε επαφή μαζί του ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με μία συσκευή, η οποία σαφώς προέρχεται από το επάνω ράφι (πλαστικό εδώ δεν υπάρχει). H στιβαρή unibody μεταλλική κατασκευή που το κυρίαρχο υλικό της είναι το μέταλλο και το γυαλί, σίγουρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Παράλληλα, τα σχεδόν ανύπαρκτα bezels σε συνδυασμό με το εξαιρετικά μικρό πάχος του Huawei P8 (μόλις στα 6,4 χιλιοστά) και τις στρογγυλοποιημένες άκρες συνθέτουν την εικόνα μίας συσκευής που αποδεικνύει ότι το design είναι ένας τομέας που η Huawei ξέρει να τον δουλεύει πάρα πολύ καλά, ακολουθώντας από κοντά την σχεδιαστική φιλοσοφία που είχε αναπτύξει και στον προκάτοχο του P8, Huawei P7. Επιπλέον, ένα χαρακτηριστικό που σου τραβάει την προσοχή είναι ο χώρος που καταλαμβάνει το display σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα του τηλεφώνου, καθώς αγγίζει το 78,3% ξεπερνώντας κατά πολύ τον ανταγωνισμό. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το κράτημα της συσκευής είναι μία μίνι-απόλαυση (το βάρος της ανέρχεται μόλις στα 144 γραμμάρια) και ο χειρισμός του Huawei P8 με το ένα χέρι εξελίσσεται σε παιχνιδάκι.

    Huawei P8 (2)

    Όσον αφορά την τοποθέτηση των buttons στην επάνω πλευρά του Huawei P8 υπάρχει το audio input jack, στην δεξιά πλευρά βρίσκουμε το Power/lock button, τα volume up / down buttons, όπως επίσης τη θύρα για τις nano-SIM (το Huawei P8 υποστηρίζει Dual SIM), αλλά και την microSD slot, η οποία δύναται να προσφέρει απλόχερα ακόμη και μέχρι 128GB πρόσθετου αποθηκευτικού χώρου (αυτό που οφείλουμε να προσθέσουμε είναι ότι η microSD καταλαμβάνει τη δεύτερη διαθέσιμη SIM). Προχωρώντας στο κάτω μέρος μπορούμε να διαπιστώσουμε τη θύρα για την microUSB, η οποία χρησιμεύει για την μεταφορά δεδομένων και για την φόρτιση της συσκευής, ενώ αριστερά και δεξιά της βρίσκονται τα πραγματικά πανίσχυρα ηχεία του Huawei P8. Η συσκευή δεν διαθέτει κανένα αποσπώμενο τμήμα, ενώ ένα σημείο που αξίζει να τονίσουμε αφορά στο γεγονός ότι ο κύριος αισθητήρας της κάμερας, ο οποίος συνοδεύεται από ένα πανίσχυρο dual LED flash, δεν εξέχει καθόλου, ένα γεγονός που μας αποδεικνύει με πόση μεγάλη “στοργή” το σχεδιαστικό team της Huawei περιέλαβε το Huawei P8. Ολοκληρώνοντας τις εντυπώσεις μας αναφορικά με τον εξωτερικό σχεδιασμό του P8 μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για μία συσκευή η οποία συνδυάζει άριστα εμφάνιση και εργονομικό σχεδιασμό που διακρίνεται για την υψηλού επιπέδου αισθητική του.

    Huawei P8 (3)Huawei P8 (4)

    Φύσηξε άνεμος octa-core Kirin!

    Το Huawei P8 φέρει ένα display 5.2 ιντσών τεχνολογίας IPS-LCD (IPS-Neo) με ποιότητα ανάλυσης στα 1080×1920 pixels (στα 424ppi) και προστασία Gorilla Glass 3 της Corning. Αν και δεν διαθέτει quad-HD όπως αρκετές από τις υπόλοιπες ναυαρχίδες που κυκλοφορούν στην αγορά, ωστόσο τα 1080p αποτυπώνονται με σχεδόν άψογο τρόπο στο 5.2 ιντσών display, με την έμφαση να δίνεται κυρίως στο true black contrast. Ξεχωριστή εντύπωση μας προξένησε το γεγονός ότι το menu έδινε έμφαση στους πιο ψυχρούς χρωματισμούς, αν και αυτό είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί από τα display settings της συσκευής. Σε γενικές γραμμές, παρατηρώντας την ποιότητα της οθόνης του Huawei P8 δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την υψηλή ευκρίνεια και τα ρεαλιστικά ζωντανά χρώματα που κυριαρχούν, ενώ και τα επίπεδα φωτεινότητας παρέχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ακόμη και σε συνθήκες υψηλού φυσικού φωτός. Παράλληλα, η απόκριση του display του Huawei P8 κυμαίνεται σε εξαιρετικά επίπεδα και σε γενικές γραμμές αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η οθόνη που έχει επιλέξει η Huawei, κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, χωρίς ωστόσο να αποτελεί τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

    Huawei P8 (7)

    Προχωρώντας στα “ενδότερα” της νέας ναυαρχίδας της Huawei, εδώ η κινεζική εταιρεία για μία ακόμη φορά επιχειρεί να δώσει ώθηση στο δικό της home-made chipset Kirin. Στην καρδιά του Huawei P8 λοιπόν, χτυπάει ένα 64-bit octa-core Kirin 930 chipset (HiSilicon), όπου οι 4 πυρήνες Cortex A53e τρέχουν στα 2GHz και οι υπόλοιποι 4 τύπου Cortex A53 έχουν το ρολόι τους χρονισμένο στα 1.5GHz. To chipset του Huawei P8 συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM, αλλά και μία GPU Mali-T628 που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη διαχείριση των γραφικών. Επίσης, το Huawei P8 διαθέτει αποθηκευτικό χώρο στα 16GB, στην απλή έκδοση του, ενώ στην premium version του προσφέρει 64GB storage. Η λύση της microSD υπάρχει όμως και εδώ αυξάνοντας κατακόρυφα το διαθέσιμο χώρο σε περίπτωση που ανήκετε στους πιο απαιτητικούς. Είναι περιττό να τονίσουμε ότι με το παραπάνω configuration δε συναντήσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα σε ότι είχε να κάνει με την πλοήγηση στα menus του Lollipop, όπως επίσης και στον γενικότερο ταχύτερο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Σβελτάδα λοιπόν στη ροή των menus και ταχύτητα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του Huawei P8.

    Huawei P8 (5)

    Μάλιστα, τα αποτελέσματα που πήραμε από το Antutu benchmark φανερώνουν ότι το Huawei P8 έχει τη δυναμική να κοιτάξει στα μάτια γνωστές ναυαρχίδες όπως τα Galaxy Note 4, Meizu MX 4 και One Plus One, πετυχαίνοντας ένα benchmarking score της τάξεως του 50.777. Μοναδική μικρή παραφωνία που συναντήσαμε σε ότι είχε να κάνει με τις benchmarking επιδόσεις της συσκευής είναι ότι κάπου στον τομέα των 3D gaming graphics κινήθηκε περίπου στα 25 με 30 fps, αποτελώντας σίγουρα μία ικανοποιητική επίδοση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν «top», όπως ελπίζαμε.

    Antutu Huawei P8 (Medium)

    Όσον αφορά το user interface, εδώ η Huawei εισήγαγε το φρέσκο EMUI 3.1 στο Android 5.0 Lollipop, προσφέροντας στους users ευελιξία, λειτουργικότητα και απλότητα. Σε επίπεδο εμφάνισης ακολουθεί ένα sleek και καθαρό look θα λέγαμε και γενικότερα συμβάλλει σε μία προσέγγιση που δίνει αρκετό έλεγχο στον χρήστη, χωρίς να τον κουράζει. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στην ιδιαίτερα ξεκούραστη πληκτρολόγηση που προσφέρει το Huawei P8, καθώς οι users μπορούν να γράψουν με χαρακτηριστική άνεση. Επιπλέον, μία λειτουργία της ναυαρχίδας της Huawei έχει να κάνει με την Knuckle tap function, η οποία θυμίζει τη τεχνολογία Knock της LG.

    Interface Huawei P8 (Medium)

    Σε ότι αφορά τη συνδεσιμότητα της συσκευής, το Huawei P8 υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, Hotspot, A-GPS, Bluetooth 4.1 και NFC. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι από το Huawei P8 δε λείπει κυριολεκτικά τίποτα και μάλιστα η Huawei φρόντισε ώστε η νέα ναυαρχίδα της να είναι απίστευτα φιλική προς τον χρήστη, προσφέροντας δυνατότητες ενδυνάμωσης του σήματος και πολύ καλές ηχητικές επιδόσεις σε περιπτώσεις αυξημένου θορύβου.

    Κορυφαίες φωτογραφικές δυνατότητες!

    Η Huawei υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα ισχυρότερα camera phones της αγοράς και πράγματι όπως διαπιστώσαμε οι δυνατότητες του P8 μας άφησαν απολύτως ικανοποιημένους. Η Huawei δημιούργησε έναν νέο εξελιγμένο σένσορα που βασίζεται στην τεχνολογία RGBW, γεγονός που μεταφράζεται 32% μεγαλύτερο φωτισμό και 78% λιγότερο θόρυβο. Ο 13άρης σένσορας με dual-LED flash που συνοδεύεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα του optical image stabilization δημιουργήθηκε για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνθήκες υπερβολικά χαμηλού φωτισμού και πράγματι το Huawei P8 μπορεί με χαρακτηριστική άνεση να τραβήξει φωτογραφίες ακόμη και όταν το φως έχει αρχίσει να χάνεται. Για αυτό και προτιμήσαμε να τεστάρουμε την κάμερα του Huawei P8 τις απογευματινές ώρες και κυρίως τη στιγμή που ο ήλιος είχε αρχίσει να δύει. Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω το αποτέλεσμα μας δικαίωσε πλήρως, καθώς οι φωτογραφίες που τραβήξαμε με το P8 διακρίνονταν για τη μοναδική ευκρίνεια και την εξαιρετική διαύγεια τους…

    Huawei P8_Piraiki (Medium) 3

    Huawei P8_Piraiki (Medium) 5
    Huawei P8_Piraiki (Medium)
    Αν μη τι άλλο το Huawei P8 μπορεί άνετα να αντικαταστήσει ακόμη και πολύ καλές φωτογραφικές μηχανές, καθώς η ποιότητα των φωτογραφιών του προσεγγίζουν τα όρια του DSLR. Είναι εμφανές ότι o ενσωματωμένος image processor φέρνει εις πέρας ακόμη και τα πιο δύσκολα tasks και μάλιστα δεν μπορούμε παρά να βγάλουμε το καπέλο στους υπευθύνους της Huawei, τόσο για το άνετο και ξεκούραστο camera interface, όσο και για το πλήθος των διαφορετικών features και options που προσφέρουν στον χρήστη. Μάλιστα, μία σειρά από special effects (Taillights Track, Lights Graffiti, Silky Water και Star Track) και το Light Picture mode τοποθετούν τον απλό user στη θέση του καλλιτέχνη, χαρίζοντας ένας άρωμα καλλιτεχνίας στις φωτογραφίες του. Παράλληλα, δε γίνεται να μην σταθούμε και στην πολύ καλή απόδοση της 8άρας μπροστινής selfie cam, με τη Huawei πάλι να δίνει τη δυνατότητα στους users να βελτιστοποιήσουν την φωτογραφική εμπειρία τους, μέσω διαφόρων φίλτρων και μικροεπεμβάσεων που ομορφαίνουν το οπτικό αποτέλεσμα.

    Huawei P8_Piraiki (Medium) 2

    Huawei P8_Piraiki (Medium) 4
    Όσον αφορά τον τομέα του video recording, οι πολύ απαιτητικοί users ενδεχομένως να χαλαστούν από το γεγονός ότι μπορεί να τραβήξει μόνο video ποιότητας στα 1080p με 30 fps. Κάποιοι users ίσως να αναζητήσουν το κάτι παραπάνω (με 60 fps και ποιότητα 4Κ), ωστόσο αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι την δουλειά του την έκανε εξαιρετικά (και με το παραπάνω θα λέγαμε). Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από τις video recording ικανότητες του Huawei P8, παρακολουθώντας το time-lapse video που δημιουργήσαμε…

    Smartphone… «επένδυση»!

    Ολοκληρώνοντας, τις εντυπώσεις μας από το Huawei P8 δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στον πραγματικά κρυστάλλινο και δυνατό ήχο που πηγάζει από τα ηχεία της συσκευής, με την Huawei να έχει κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά στον τομέα του ήχου. Σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία της συσκευής, ίσως να ήθελε λίγο παραπάνω «ζουμί» από τα 2.680mAh της μπαταρίας (ειδικότερα σε περιπτώσεις που η συσκευή αντιμετωπίζει ενεργειακό βάρος), όμως οι ενσωματωμένες λειτουργίες διαχείρισης της ενεργειακής συμπεριφοράς του P8 κρατούν την αυτονομία της ναυαρχίδας της Huawei σε πολύ καλά επίπεδα.

    Huawei P8 (9)

    Σε γενικές γραμμές, το Huawei P8 πρόκειται για μία πρόταση από το επάνω ράφι που μπορεί να κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Τα 499 ευρώ που στοιχίζει στην έκδοση των 16GB σίγουρα αποτελούν μία εξαιρετική τιμή για τις δυνατότητες που προσφέρει και το σημαντικότερο όλων αποτελεί μία σοβαρή επένδυση για το μέλλον, καθώς η ναυαρχίδα της Huawei διαθέτει όλα εκείνα τα features που θα σας κρατήσουν συντροφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Huawei για μία ακόμη φορά τα πήγε περίφημα!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    6 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles