23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η Ουγγαρία θέλει να φορολογήσει τη μεταφορά δεδομένων στο Διαδίκτυο

    Η Ουγγαρία είναι μία ακόμη από τις χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, έτσι η κυβέρνηση της πρότεινε έναν αμφιλεγόμενο τρόπο για την αντιμετώπιση του εθνικού ελλείμματος του προϋπολογισμού. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τη φορολόγηση των παρόχων υπηρεσιών Internet, για τις… μεταφορές δεδομένων στο web!

    budapest

    Σύμφωνα, λοιπόν, με τo προσχέδιο ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε προχθές το βράδυ στη βουλή, οι πάροχοι θα κληθούν από το 2015 να πληρώσουν το ποσό των 150 φιορινιών (δηλαδή περίπου μισό ευρώ) για κάθε gigabyte πληροφοριών που θα μεταφέρεται στο Διαδίκτυο!

    Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Viktor Orban, έχει τα τελευταία χρόνια επιβάλλει ειδικούς φόρους στον τραπεζικό τομέα, το λιανικό εμπόριο και την ενέργεια, καθώς και σε παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε μία προσπάθεια να διατηρήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα υπό έλεγχο. Αυτό το στόχο έχει και η νέα κίνηση, την οποία υπερασπίστηκε ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Mihaly Varga, λέγοντας ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και, ως εκ τούτου, απαιτείται να αλλάξει και ο φορολογικός κώδικας. Το Yπουργείο του αναφέρει ότι αναμένει ο φόρος να αποφέρει ετήσια έσοδα που φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια φιορίνια, άλλες εκτιμήσεις ωστόσο της συμβουλευτικής εταιρείας eNet αναφέρουν ότι, με βάση το Internet traffic στην Ουγγαρία, θα μπορούσε να φτάσει και τα 175 δισ. φιορίνια, ξεπερνώντας δηλαδή τα ετήσια έσοδα ολόκληρου του τομέα υπηρεσιών Internet που ανήλθαν το 2013 σε 164 δισ. φιορίνια, σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία.

    Σε κάθε περίπτωση, οι λεπτομέρειες της διάταξης δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη, φαίνεται όμως ότι έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία τόσο στους παρόχους, όσο και στον απλό κόσμο στη χώρα, που πιστεύει ότι θα πληγεί, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, από τη νέα φορολόγηση και ήδη συμμετέχει σε διαδικτυακές και όχι μόνο διαμαρτυρίες. Ελπίζουμε, πάντως, να μην παίρνουμε ιδέες ως χώρα για μία τέτοιου είδους φορολόγηση…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles