19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η αλματώδης πορεία της Huawei προς την κορυφή της αγοράς!

    Πριν από μερικά χρόνια, ίσως δεν είχατε ακούσει καν το όνομα Huawei, και όμως το 2016 κλείνει με την εταιρεία να κατέχει μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία brands στον κόσμο – φυσικά και στη χώρα μας. Η Huawei έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανελιχθεί στην κορυφή, με ακόμη πιο υψηλούς στόχους για τα επόμενα χρόνια.

    fb-photo_12_10_p9_1

    Αυτό που έχει καταφέρει έως σήμερα δεν είναι λίγο και είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και προσήλωσης στον στόχο με πολλά μικρά και μεγάλα βήματα στην πορεία. Αποκορύφωμα η τελευταία της διάκριση ως «Best Consumer Electronics Brand» για το 2016 από τα Best Brands, ξεπερνώντας εταιρείες της κατηγορίας της, όπως η Apple ή η Canon.

    huawei-logo-01

    Επιπρόσθετα, η Huawei κατετάγη 72η στην έκθεση «Best Global Brands» της Interbrand για το 2016 και ανέβηκε 16 θέσεις σε σχέση με το 2015. Η αξία του εμπορικού σήματος της ανέβηκε κατά προσέγγιση στα 5,835 εκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση της τάξεως του 18% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η σημαντική πρόοδος της Huawei πηγάζει από την προτεραιότητά της στην ικανοποίηση αναγκών των πελατών της και τη σταθερή της πορεία στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής αξίας και ενδιαφέροντος. Η αύξηση της επιρροής του ονόματος της Huawei αντικατοπτρίζεται και από τη σταθερή αύξηση των εσόδων της. Από το 2011 έως και το 2015, η Huawei είχε μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 18%, με τα έσοδα του Ομίλου το τελευταίο έτος να φτάνουν τα CNY 395 δισεκατομμύρια (USD 60.8 δισ.). Από το ποσό αυτό, το Huawei Consumer Business Group συνεισέφερε CNY 129.1 δισεκατομμύρια (USD 19.36 δισ.) στην έρευνα και την ανάπτυξη, 72,9% περισσότερα από το 2014. Η Huawei απέστειλε 108 εκατομμύρια smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο το 2015, έως και 44% περισσότερα από έτος σε έτος.

    fb-photo_12_10_p9_5

    Φέτος, η Huawei λάνσαρε μια σειρά από προϊόντα που ισχυροποίησαν το προφίλ της, γεγονός που ενίσχυσε την παγκόσμια στρατηγική της παρουσία.

    Στο κομμάτι των smartphones, έχει πλέον κάποιες από τις πιο δυνατές συσκευές της αγοράς. Όπως το Huawei P9, μία συσκευή που το Νοέμβριο έφτασε τις 9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, κάτι που γιορτάστηκε σε μία λαμπερή εκδήλωση στη Shenzhen, παρουσία της διάσημης χολιγουντιανής σταρ Scarlett Johansson, επίσημης παγκόσμιας πρέσβειρας της καμπάνιας του. To Huawei P9 είναι το πρώτο smartphone που φέρει φωτογραφική μηχανή κατασκευασμένη  σε συνεργασία με την εμβληματική μάρκα για φωτογραφικές μηχανές Leica, αποτελώντας μια καινοτομία στη φωτογράφιση μέσω smartphones. Ένας μοναδικός συνδυασμός μονόχρωμων και έγχρωμων φωτογραφιών επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων σε επίπεδο λεπτομέρειας πραγματικά εξαιρετικό, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Το κορυφαίο Huawei P9 πρωταγωνίστησε μάλιστα και στη διάρκεια της νεοαφιχθείσας στην εγχώρια αγορά Black Friday.

    p9-all3

    Άκρως επιτυχημένο είναι όμως και το «αδερφάκι» του, Huawei P9 lite, μία συσκευή που αναδείχθηκε το best seller κινητό στην Ελλάδα για τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα πάνω από 10.000 άνθρωποι μόνο κατά την περίοδο του Ιουλίου επέλεξαν τη συγκεκριμένη συσκευή, με αποτέλεσμα να χρίσουν το Huawei P9 lite ως την νούμερο 1 σε πωλήσεις συσκευή της αγοράς τον μήνα Ιούλιο. Τα στοιχεία πωλήσεων καταδεικνύουν ότι το P9 lite έχει πείσει τον απαιτητικό και ιδιαίτερα ενημερωμένο Έλληνα καταναλωτή για τα μοναδικά του χαρακτηριστικά και τις ασύγκριτες δυνατότητες που προσφέρει σε σχέση με άλλα smartphones της ίδιας κατηγορίας. Είναι μια συσκευή υψηλών προδιαγραφών με εντυπωσιακό και μοντέρνο στυλ. Διαθέτει οθόνη 5.2 ιντσών Full HD και ασύγκριτης ποιότητας ήχο μέσω των ενσωματωμένων ηχείων HiSilicon Hi6402 audio DSP. Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα για εντυπωσιακές φωτογραφικές λήψεις με την πίσω κάμερα των 13MP, αλλά και τις καλύτερες selfies με την εμπρόσθια κάμερα των 8MP.

    fb-photo_12_10_p9_3

    Σε συνέχεια μιας εξαιρετικής χρονιάς, η Huawei επιβεβαιώνει την ηγετική παρουσία της και στη χώρα μας, τόσο στο κομμάτι των καταναλωτικών προϊόντων, όσο και στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Με βάση τα στοιχεία της GFK η Huawei αποτελεί τη δεύτερη πιο επιτυχημένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2016. Η Huawei πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά και υποστηρίζει την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς.

    fb-photo_12_10_p9_9

    Με πρωτοποριακές λύσεις που την καθιστούν κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, η Huawei οδηγεί τις εξελίξεις στην ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς και παρέχει την τεχνογνωσία ανάπτυξης κρίσιμων υποδομών, που δημιουργούν το περιβάλλον για την πρόοδο της ψηφιακής οικονομίας. Αξιοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυό της, το οποίο στηρίζεται στην εξειδίκευση στις τηλεπικοινωνίες για πάνω από 20 χρόνια, η Huawei είναι προσηλωμένη στην παροχή των πιο πρόσφατων τεχνολογικών επιτευγμάτων στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Και σίγουρα το μέλλον της ανήκει…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles