16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    I am immersive – Η Nikon κυκλοφορεί τον υπερευρυγώνιο φακό AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED

    [ΔΤ]Η Nikon ανακοίνωσε στις 12 Σεπτεμβρίου  την κυκλοφορία του AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED, ενός εντυπωσιακού νέου φακού για δημιουργικούς φωτογράφους.

    nikon AF-S NIKKOR 20mm

    Αυτός ο σταθερός φακός με φορμά FX, δυναμική υπερευρυγώνια προοπτική και γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,8 είναι ιδανικός για τις περιπτώσεις εκείνες που έχετε τη διάθεση να υπερβάλετε στις προοπτικές, να διευρύνετε το χώρο και να αποτυπώσετε εντυπωσιακές εικόνες. Το φωτεινό διάφραγμα αποδίδει ρηχό βάθος πεδίου και ομαλό θαμπό φόντο (bokeh) και εξασφαλίζει την άριστη απόδοση αυτού του φακού σε ρυθμίσεις χαμηλού φωτισμού. Τα οπτικά στοιχεία υψηλής απόδοσης εξασφαλίζουν ευκρίνεια στο σύνολο του κάδρου με ελάχιστη παραμόρφωση, ενώ ο compact και ελαφρύς σχεδιασμός προσφέρει σε αυτόν το φακό εξαιρετική φορητότητα.

     

    Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων, Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Το 2014 είναι η εικοστή επέτειος από την κυκλοφορία του AF NIKKOR 20mm f/2.8D, που αποτελεί έναν δημοφιλή φακό για πολλούς δημιουργικούς λάτρεις της φωτογραφίας. Τώρα η Nikon αποφάσισε να φέρει αυτόν το φακό στον 21ο αιώνα, βελτιώνοντας ουσιαστικά κάθε σημαντικό στοιχείο του. Ο AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED περιλαμβάνει φωτεινότερο διάφραγμα, ταχύτερη αυτόματη εστίαση, βελτιωμένη οπτική απόδοση, καθώς και τη φημισμένη νανοκρυσταλλική επίστρωση και τη βελτιωμένη εργονομία και κατασκευή της Nikon. Εκτός από αυτές τις εντυπωσιακές τεχνικές προδιαγραφές, αυτός ο νέος φακός έχει τεράστια δημιουργική αξία καθώς επιτρέπει στους φωτογράφους να εξερευνούν τις οπτικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τη διευρυμένη προβολή. Φακοί σαν κι αυτόν εξάπτουν τη φαντασία του φωτογράφου που όλοι κρύβουμε μέσα μας και με πολύ μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε το νέο φακό NIKKOR 20 mm f/1,8 στην ανανεωμένη οικογένεια των γρήγορων σταθερών φακών NIKKOR».

    Εντυπωσιακή προοπτική 

    Ο νέος φακός NIKKOR 20 mm f/1,8 εξασφαλίζει ανώτερη ποιότητα σε μεγάλο εύρος συνθηκών. Compact και ευέλικτος, αυτός ο φακός είναι κατάλληλος για λήψεις σε εσωτερικούς χώρους, εξωτερικό ρεπορτάζ, απέραντα τοπία και υποβρύχιες φωτογραφίσεις, και αποτελεί ιδανική επιλογή για τις λήψεις εντυπωσιακών κινηματογραφικών πλάνων. Οι φωτογράφοι που αναζητούν έναν τρόπο να τραβήξουν το ενδιαφέρον των θεατών ή που θέλουν την ευελιξία να πραγματοποιούν λήψεις σε μέρη με περιορισμένο χώρο μπορούν να εκμεταλλευθούν πλήρως την εστιακή απόσταση των 20 mm και την υπερευρυγώνια γωνία προβολής για να δημιουργήσουν εικόνες που κόβουν την ανάσα. Το ταχύ μέγιστο διάφραγμα f/1,8 και η απίστευτη δυνατότητα συγκέντρωσης φωτός αυτού του φακού δίνουν τη δυνατότητα ξεκάθαρης διάκρισης μεταξύ θέματος και φόντου και δημιουργίας εξαιρετικά ομαλού θαμπού φόντου (bokeh). Οι φωτογράφοι επωφελούνται από την ευελιξία λήψης με μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου και τη δυνατότητα αποτύπωσης καθαρών λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν φωτεινότερη εικόνα στο σκόπευτρο. Η αυτόματη εστίαση είναι ομαλή, αθόρυβη και γρήγορη χάρη στο Αθόρυβο μοτέρ της Nikon (SWM) και η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι 0,2 m, ώστε να μπορείτε εύκολα να πλησιάσετε και να φωτογραφίσετε θέματα που γεμίζουν το κάδρο.

    Φωτογραφίες με υψηλή ανάλυση

    Σχεδιασμένος για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για υψηλή ανάλυση των σύγχρονων αισθητήρων, ο νέος φακός NIKKOR 20 mm f/1,8 αποτυπώνει εντυπωσιακές φωτογραφίες και video HD. Η μοντέρνα οπτική σχεδίαση περιλαμβάνει 13 στοιχεία σε 11 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο γυάλινων στοιχείων εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (ED) και δύο στοιχείων ασφαιρικού φακού (AS). Το γυάλινο στοιχείο ED της Nikon εξασφαλίζει ευκρίνεια και αντίθεση ακόμη και σε μεγάλες ρυθμίσεις διαφράγματος, ενώ τα στοιχεία AS φροντίζουν ώστε η παραμόρφωση να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μια τόσο ευρεία εστιακή απόσταση. Η νανοκρυσταλλική επίστρωση ελαχιστοποιεί τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις.

    Φορητότητα χωρίς άγχος

    AF-S NIKKOR 20mm  portability

    Φωτεινός, compact και γρήγορος, αυτός ο φακός είναι ιδανικός για φωτογράφους που θέλουν να πλησιάσουν και να αποτυπώσουν δυναμικές φωτογραφίες από διάφορες θέσεις. Με βάρος μόνο 355 g, είναι εξαιρετικά φορητός και χρησιμοποιείται άνετα στο χέρι. Βελτιστοποιημένος για τους αισθητήρες με φορμά FX, o AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED εξασφαλίζει γωνία προβολής 30 mm όταν χρησιμοποιείται με φωτογραφική μηχανή D-SLR με φορμά DX.

    Ο AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED συνοδεύεται από την εύκαμπτη θήκη φακού CL-1015 και το σκίαστρο φακού HB-72.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles