17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο εφαρμογών δεν αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

    Αν σας έχει γίνει εμμονή το να κλείνετε τις εφαρμογές σας συνέχεια μέσω του “task killer” με την ελπίδα να εξασφαλίσετε περισσότερη μπαταρία στη συσκευή σας, η Apple τώρα επιβεβαιώνει την υπόνοια που όλοι είχαμε: ότι ΔΕΝ χρειάζεται να το κάνετε, καθώς το killing των apps δεν εξασφαλίζει περισσότερη διάρκεια ζωής για την μπαταρία.

    iphone-multitasking

    Ο επικεφαλής του iOS, Craig Federighi διέλυσε το μύθο του force-closing εφαρμογών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση χρήστη της Apple προς τον CEO της εταιρείας Tim Cook.

    Το email που δημοσιεύει τώρα το 9to5mac έχει την ερώτηση “πρέπει να κλείνω τις iOS multitasking apps συχνά και είναι αυτό απαραίτητο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;” με την απάντηση του Federighi να είναι “όχι και όχι”.

    screen-shot-2016-03-10-at-13-34-00

    email-reply

    Όπως έχει σημειωθεί και παλαιότερα, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές που εμφανίζονται σε multi-tasking view όταν κάνετε double press στο home button, στην πραγματικότητα δεν τρέχουν στο background. Όταν μεταβείτε σε μία διαφορετική εφαρμογή, τα περισσότερα apps τρέχουν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια μπαίνουν σε status στο οποίο δεν καταναλώνουν πόρους του συστήματος.

    Λίγη προσοχή ωστόσο πρέπει να έχετε με apps που χρησιμοποιούν location services καθώς είναι εκείνες που έχουν την τάση να χρησιμοποιούν την περισσότερη μπαταρία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε φυσικά ότι κάποιες εφαρμογές όπως το Facebook έχουν ενοχοποιηθεί ότι ξοδεύουν υπερβολικά σύντομα την μπαταρία σας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles