21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple είναι η πιο «πράσινη» εταιρεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!

    Όχι μόνο η Apple είναι η μεγαλύτερη εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα είναι και η πιο «πράσινη». Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Greenpeace τοποθέτησε την Apple στην κορυφή της κατάταξης των πιο φιλικών προς το περιβάλλον εταιρειών. Στην πρόσφατη έκθεσή της, η οποία φέρνει τον τίτλο «Clicking Clean», η Greenpeace έδωσε στην Apple 83 συνολικούς βαθμούς (A). Συγκεκριμένα, η υψηλή αυτή βαθμολογία αφορά τους τομείς της προσήλωσης στην ανανεώσιμη ενέργεια καθώς και στην ενεργειακή απόδοση.

    apple

    Δυο άλλες εταιρείες του χώρου έλαβαν παρόμοια βαθμολογία και συγκεκριμένα η Google και το Facebook. Η έρευνα υποστηρίζει ακόμη πως η Apple αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις άλλες εταιρείες, όσον αφορά την χρήση καθαρής ενέργειας. Η εταιρεία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο, ωθώντας άλλες εταιρείες από τον χώρο του IT με data centers καθώς και παρόχους υπηρεσιών cloud, να υιοθετήσουν και αυτοί τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Ακολουθούν η Microsoft και η Salesforce με «B», με την Amazon να καταλαμβάνει ακόμη χαμηλότερη θέση. Συγκεκριμένα, η χαμηλότερη βαθμολογία της ήταν στον τομέα της διαφάνειας, που ώθησε και τη συνολική της βαθμολογία σε χαμηλά επίπεδα. Η έλλειψη διαφάνειας καθώς και η γρήγορη ανάπτυξή της στη Βιρτζίνια και σε άλλες αγορές οι οποίες χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον ορυκτά καύσιμα, καθιστά αβέβαιο το αν το AWS cloud χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

    2017-01-11-image

    Η έρευνα τονίζει πως ο τομέας του IT, καταλαμβάνει το 7% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας, ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles