25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η AT&T εξαγόρασε την Time Warner για 85.4 δισεκατομμύρια δολάρια

    Μιλάμε για τη μεγαλύτερη συμφωνία της χρονιάς με διαφορά, ένα deal που θα αλλάξει ριζικά το κατεστημένο των media στην Αμερική. Η AT&T υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της Time Warner έναντι 85 δισ. δολαρίων, μία κίνηση που δημιουργεί έναν καινούργιο κολοσσό στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης. Η ισχυρότερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αμερικής θέλει να κάνει δικό της το περιεχόμενο της Time Warner (ειδήσεις, ταινίες, ψυχαγωγικά προγράμματα κλπ.) και να το προβάλει μέσω του internet και του δικού της δικτύου. Η κίνηση μπορεί να είναι εντυπωσιακή ωστόσο θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές που θα εξετάσουν εάν αυτή η συγχώνευση απειλεί τον ανταγωνισμό και δημιουργεί μονοπωλιακές καταστάσεις.

    att-warner

    Εάν πάρει η συμφωνία το πράσινο φως η ΑΤ&Τ θα κάνει δικά της ανάμεσα στα άλλα τα στούντιο της Warner Bros αλλά και τα CNN και ΗΒΟ. Μόνο το δεύτερο έχει 130 εκατομμύρια συνδρομητές!
    Να σημειώσουμε πως μόλις πέρυσι ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών εξαγόρασε την DirecTV για 48.5 δισεκατομμύρια δολάρια, και αυτή η νέα του κίνηση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση πολλών γερουσιαστών. Η αγορά πάντως περιμένει το αποτελέσμα των εκλογών που όπως λέγεται θα κρίνει πολλά επάνω σ’ αυτό τον επικείμενο γάμο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles